Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na místě Sparty bych se snažil o rychlý úder, což také očekávám, přiznal kouč Dinama

Sparta bude hrát v domácí odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy stejně jako ve druhém utkání kvalifikace Ligy mistrů s FC Kodaň, očekává trenér fotbalistů Dinama Záhřeb Sergej Jakirovič. Vzhledem k úvodní prohře Pražanů 1:3 v Chorvatsku bude logické, pokud se domácí tým pokusí o vstřelení rychlého gólu.

Trenér fotbalistů Dinama Záhřeb Sergej Jakirović
zdroj: ČTK

Sparta po bezbrankové venkovní remíze v Kodani hrála na Letné s dánským celkem 1:1 po 90 minutách a 3:3 po prodloužení, než nakonec vypadla na penalty.

"Díval jsem se na odvetu s Kodaní. Začala překvapivě, protože Sparta inkasovala po 15 sekundách hry, brzy se ale vše změnilo. Sparta diktovala tempo utkání. Možná neměla štěstí, vytvořila si hodně šancí, které nezužitkovala, a zápas došel do prodloužení a penalt. Takovou Spartu očekávám ve čtvrtek. Na jejich místě bych se snažil o rychlý úder, je to logické a přesně to očekávám," řekl Jakirovič.

Dinamo se musí při venkovních zápasech v evropských pohárech obejít bez fanoušků kvůli tomu, že před utkáním 3. předkola Ligy mistrů s AEK Atény zemřel v řecké metropoli 8. srpna po potyčkách devětadvacetiletý fanoušek domácího týmu, který podlehl bodným ranám.

"Sparta bude mít pomoc zaplněného stadionu. Bohužel zde nebudeme mít žádné fanoušky, ale v úterý přišli na náš trénink, vyjádřili nám velkou podporu, to nás těší. Za to jim moc děkujeme. Musíme udělat všechno pro to, abychom odehráli dobré utkání, splnili náš cíl a postoupili do skupiny Evropské ligy," prohlásil Jakirovič, který na začátku minulého týdne nahradil odvolaného Igora Biščana.

Záhřebané pod Jakirovičem vyhráli oba dosavadní soutěžní zápasy. Po triumfu nad Spartou zdolali v neděli v chorvatské lize 2:1 Rijeku, odkud Jakirovič do Dinama přišel.

"Tým je ve skvělém rozpoložení, dvě výhry nám dodaly vítr do plachet a zvedly nám sebevědomí. Hráči vidí, že se správným přístupem dovedou hrát na vysoké úrovni. Pomáháme si navzájem a bojujeme o každý míč. Individuální a týmová kvalita už nejsou zpochybňovány," podotkl šestačtyřicetiletý Bosňan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články