Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Musíme hrát jako posledních 20 minut v Lyonu, burcují Lavička s Krejčím

Praha – Už zítra večer může pražská Sparta rozhodnout o svém postupu ze základní skupiny Evropské ligy. Stačí jí k tomu i remíza v utkání s Lyonem, který hostí doma na Letné. Francouzi sice přicestovali do Prahy bez řady opor, i tak ale sparťany v duelu se sedminásobným francouzským mistrem nečeká nic lehkého.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu čeká v boji o postup Lyon

Sparťané sice podlehli Lyonu ve všech třech dosavadních měřeních sil, trenér Letenských by přesto rád v cestě alespoň za jedním bodem navázal na výkon ze závěru zářijového utkání v Lyonu. "Dlouho jsme tam nebyli dost kvalitní ve hře směrem dopředu. Ale když v domácím zápase navážeme na závěr zápasu, který se nám tam povedl, tak by tudy mohla vést cesta k úspěchu," uvedl Lavička.

Lavičkův pohled sdílí i Ladislav Krejčí, střelec jediného gólu Sparty v posledním střetnutí s francouzským týmem. "Posledních dvacet minut jsme tam Lyon dokázali zatlačit a vytvořit si šance. To by pro nás mohl být návod i před čtvrtečním zápasem," připomněl Krejčí.

Sparta by podle trenéra Lavičky ráda navázala na minulá domácí pohárová vystoupení. Pražané na Letné vyhráli poslední tři zápasy, celkem jejich neporazitelnost v evropských pohárech trvá už deset utkání. "Chceme na poslední dobré domácí výkony i výsledky v Evropské lize navázat. Zase bychom rádi Evropě i našim fanouškům ukázali, že se můžeme měřit s tak kvalitním celkem, jakým je Lyon," přál si Lavička.

Podle něj by se Spartě mohlo vymstít, kdyby její hráči v duelu s francouzským gigantem mysleli na remízu, která českým vicemistrům zajistí postup. "Ano, bod nám garantuje postup, ale je to velmi zrádné. Postup pro nás je stále blízko i daleko," přemítal Lavička. "Hrát s Lyonem na remízu? S týmem, jako je Lyon, se to nedá. Mohla by to pro nás být vražda," doplňuje ho Krejčí.

Spartu by ve čtvrtek teoreticky mohl čekat přeci jen slabší Lyon než obvykle. Francouzi totiž přicestovali do Prahy bez několika stabilních opor v čele s kanonýrem Gomisem. "Lyon asi určité změny v sestavě udělá, ale mají tak široký kádr, že se na jeho síle nic nemění. Pro nás je velkou výzvou takový zápas zvládnout," řekl Lavička.

"Nebudou tady v nejsilnější sestavě, ale jejich kvalita je i tak díky širokému kádru pořád obrovská. My ale nechceme přemýšlet nad tím, jak nastoupí Lyon. Zabývat se chceme hlavně svojí hrou," uzavřel Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články