Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Možná nastoupíme se třemi obránci, říká Trpišovský před utkáním s Beer Ševou

První krok může hodně ovlivnit další vývoj skupiny C. To si myslí trenér Jindřich Trpišovský před čtvrtečním zápasem Slavie v Evropské lize proti Beer Ševě. Kouč pražského celku věří, že o izraelském soupeři, kromě něhož mají ve skupině ještě Leverkusen a Nice, vědí všechno, co se zjistit dalo. "První zápas ve skupině je vždy důležitý. I před dvěma lety, kdy se nám v prvním zápase podařilo porazit Bordeaux, to hodně naznačilo o vývoji ve skupině," řekl Trpišovský během videokonference.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Trenér teď čeká podobný vývoj situace. "Covidová doba si hraje s formou týmů, je v tom i spousta dalších vlivů, které budou vývoj skupiny ovlivňovat. Pozitivní čtvrteční výsledek může hodně napovědět o postupových ambicích," uvedl čtyřiačtyřicetiletý strůjce úspěchů pražského celku.

Slavia při přípravě vycházela ze všech utkání, která Hapoel v sezoně odehrál. "Mají dost zkušené hráče v obraně, stopeři jsou urostlí a silní. Dopředu mají tři rychlé a technické hráče, hodně jim ale bude chybět Josué, který je pro ně v ofenzivní části klíčový. Celkově jsou dozadu hodně soubojoví, vepředu pak techničtí, dobře využívají rychlé protiútoky a z nich plynoucí situace jeden na jednoho," prohlásil Trpišovský.

Beer Ševa vyřadila ve 4. předkole Evropské ligy Plzeň (1:0). Trpišovský si ale s koučem Západočechů Adrianem Gulou nevolal. "Ten zápas jsem viděl živě a pak několikrát ze záznamu. Máme z toho rozbory, utkání s Plzní pro nás byla dobrá ukázka toho, jak Beer Ševa hraje. Nasbírali jsme o nich snad všechny poznatky, které jsme potřebovali," konstatoval kouč, jenž dříve vedl Žižkov i Liberec.

Kvůli odchodu obránce Vladimíra Coufala do West Hamu a karanténě defenzivního univerzála Tomáše Holeše zatím není jasné, koho postaví na post pravého obránce. "Hodně nám to narušilo plány. Tomáš je reprezentant, navíc se nám zranil Ondra Karafiát, který do Izraele neodcestoval. Přišli jsme tak o dvě alternativy na kraj obrany i střed hřiště," řekl Trpišovský.

Český mistr možná nastoupí se třemi obránci. "Zvažujeme to i směrem k celé sezoně, která nás čeká. Některé varianty máme, ale klasického pravého obránce ne. Je to spíš věc směrem do budoucna, jakým způsobem dohrajeme podzimní část, než se nám podaří přivést typologickou náhradu za Vláďu Coufala. Rozestavení se třemi obránci je jedna z možností," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články