Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Možná jsme věřili ve víc, než bylo reálné, přemýšlel Pavelka

Liberec - Kapitán libereckých fotbalistů David Pavelka měl po prohře 2:4 s Marseille smíšené pocity. Mrzelo ho, že Severočeši nezvládli přímý souboj o postup do jarního play-off Evropské ligy, na druhou stranu ale podle něj mohou být pyšní na to, co na podzim v pohárech dokázali. "Samozřejmě nás trošku mrzí ta tečka, protože po dlouhé době jsme opravdu cítili, že celé město žije tím posledním zápasem. Byla spousta akcí, spousta zdravic, podpory. Z toho pohledu jsme možná věřili ve víc, než bylo zdrávo a než bylo reálné," řekl Pavelka.

"Chtěli jsme, bohužel to nevyšlo. Myslím ale, že můžeme být celkově pyšní na to, co jsme tady za ten půlrok odvedli. Jak celkově pro Liberec, pro celý kraj i pro český fotbal. Určitě jsme ostudu neudělali," dodal reprezentační záložník.

Litoval, že Liberec v prvním poločase inkasoval dva góly po zbytečných ztrátách ve středu pole a prohrával 0:2, na startu druhého dějství pak dokonce 0:3. "Chtěli jsme hru trochu zjednodušit, ale bohužel jsme udělali chyby přesně v tom pásmu, kde jsme nechtěli. A byly z toho góly," mrzelo Pavelku.

V 75. minutě ještě Slovan zdramatizoval závěr, když po faulu na Pavelku snížil z penalty Marek Bakoš. "Myslím, že byla jasná. Samozřejmě v takovém zápase se penalty nekopou každý den, ale já jsem v tomhle dost pověrčivý, tak jsem to nechal Márovi," podotkl Pavelka.

Hned o minutu později Slovan snížil na 2:3 a k postupu potřeboval vstřelit ještě dvě branky. "V tu chvíli jsme samozřejmě věřili, věřili i lidi a bylo to vidět, jaká byla atmosféra. Bohužel ten náš tlak trochu utichnul. Někdy jsme se tam ani nedostali, protože to občas vypadalo, že nás tam rozhodčí nechtěl pustit. Pak Marseille zkušeně držela balon, prostřídali to a dostali jsme tečku na konci, po které bylo hotovo," dodal Pavelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články