Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Monako dobylo Leverkusen a nakročilo do osmifinále, šlágr na Camp Nou vítěze nepoznal

Po úterních a středečních zápasech v Lize mistrů odstartovalo play-off také v Evropské lize. Z českého pohledu se nejzajímavější duel odehrál v Leverkusenu, kde domácí tým s Adamem Hložkem a uzdraveným Patrikem Schickem prohrál s Monakem 2:3. V očekávaném magnetu remizovala Barcelona s Manchesterem United 2:2, Salcburk si vyšlápl na AS Řím, Sevilla deklasovala PSV Eindhoven.

Leverkusen musel dotahovat. V 9. minutě totiž udělal obrovskou chybu brankář Hradecky, jenž si nedokázal pokrýt míč před dotírajícím Embolem a nakonec si ho sám kopl do sítě. Krátce po změně stran však srovnal po krásné kombinační akci Diaby a v 59. minutě přesně zakončil "slalom" mezi obránci Wirtz – 2:1. Devatenáctiletý talent skóroval poprvé od svého lednového návratu po vážném zranění kolene.

Knížecí klub přesto prodloužil sérii neporazitelnosti na sedm utkání. V 74. minutě totiž srovnal technickým obstřelem Diatta. Krátce před "českým" střídáním mohl skórovat Hložek, ale prudkou ránou trefil jen bližší tyč. S remízovým skóre nepohnul ani Schick, který nehrál vinou problémů s tříslem od 1. listopadu a návrat musel odložit i o víkendu kvůli nemoci.

Ve druhé minutě nastavení tak rozhodl střelou ze střední vzdálenosti Disasi. Bayer nevyhrál pátý zápas v evropských pohárech za sebou.

Rashford potvrdil formu 

Ve šlágru na Camp Nou se vlnila síť v brankách až během druhé půle, a hned třikrát mezi 50. a 59. minutou. Barcelonu poslal do vedení hlavou po rohovém kopu Alonso, ale krátce nato srovnal prudkou střelou na přední tyč Rashford. Anglický reprezentant vstřelil 22. soutěžní gól, čímž vyrovnal svůj nejproduktivnější ročník 2019/20.

Obrat nastal po vlastní brance Koundého, ale konečnou remízu 2:2 zařídil čtvrthodinu před koncem Raphinha. "Barca" neprohrála 17. soutěžní zápas v řadě, United sedmý.

Souboj Salcburku s AS Řím rozhodl jedinou trefou v 88. minutě záložník Capaldo. Brankář Adam Stejskal sledoval triumf svého týmu z lavičky náhradníků.

Šachtar Doněck v prvním soutěžním utkání od konce listopadu porazil ve varšavském azylu 2:1 Rennes.

Nejvyšší výhru dne si připsala Sevilla, která si doma poradila 3:0 s PSV Eindhoven. Ajax Amsterdam remizoval bez branek s Unionem Berlín.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

FC Barcelona – Manchester United 2:2 (0:0)
Branky: 50. Alonso, 76. Raphinha - 53. Rashford, 59. vlastní Koundé.

Šachtar Doněck – Rennes 2:1 (2:0)
Branky: 11. Kryskiv, 45. Bondarenko z pen. – 59. Toko Ekambi.

Ajax Amsterdam – Union Berlín 0:0

Salcburk – AS Řím 1:0 (0:0)
Branka:
88. Capaldo.

Juventus – Nantes 1:1 (1:0)
Branky: 13. Vlahovič - 60. Blas.

Sporting Lisabon – Midtjylland 1:1 (0:0)
Branky: 90.+4 Coates – 77. Ašúr. Bayer

Leverkusen – AS Monako 2:3 (0:1)
Branky: 48. Diaby, 59. Wirtz – 9. vlastní Hradecky, 74. Diatta, 90.+2 Disasi.

FC Sevilla – PSV Eindhoven 3:0 (1:0)
Branky: 45.+2 En-Nesyri, 50. Ocampos, 55. Gudelj.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články