Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mohlo to skončit i 2:2, takže jsme s výsledkem spokojeni, řekl Škoda. Mrzely ho spálené šance

Dostal se do několika nadějných pozic, jenže gól mu nebyl souzen. Jednou trefil tyč, jindy ho vychytal gólman. Milan Škoda po úvodním duelu vyřazovací části Evropské ligy proti Genku svých příležitostí litoval, výsledek 0:0 ale bral. Šance měli totiž i hosté a utkání klidně mohlo skončit přestřelkou

Milan Škoda ze Slavie v utkání s Genkem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Raději bychom vyhráli, ale zápas to byl rozjetý tak, že to mohlo spíše skončit 2:2. Takže je lepší, že to skončilo bez branek, protože to je do odvety lepší výsledek," řekl Škoda. "Odveta je otevřená. I takhle bychom tam museli dát gól. Remíza 0:0 není do odvety úplně špatný výsledek. Musíme se tam ještě více tlačit do zakončení," dodal.

Sám se do zakončení několikrát tlačil už doma. Nejprve v první půli trefil tyčku poté, co se na velkém vápně s míčem otočil a dostal prostor na střelu. "Hodil jsem si to do strany a byl jsem překvapený, že jsem tak volný. Využil jsem toho, ale bohužel jsem to netrefil ideálně," popsal.

Ve druhé půli si pak dvakrát naběhl na centr na přední tyč. Nejprve na přihrávku Petera Olayinky a následně na pas od Vladimíra Coufala. Vždy ho ale vychytal dobře postavený brankář Daniel Vukovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - Genk

"Měli jsme tam dost šancí, je to o lepším řešení, a při těch mých šancích i o štěstí. Byla tam pěkná akce, kdy mi to dával Olie (Olayinka) na přední tyč, já to trefil dobře, ale bohužel jen do prostoru, kde stál gólman. Tam je to o tom štěstí. Pak tam byla situace, kdy jsme si to měl dávat spíše na dva doteky. Ta jsem se špatně rozhodl," připustil Škoda.

Genk měl také dost šancí a často hrál na riziko. To by mělo dávat Slavii šanci do odvety. "Ze začátku jsme měli přílišný respekt, oni si chodili pro míče a snažili se ho kontrolovat. Pak to bylo nahoru dolu. Jsem sám zvědavý, jak budou hrát doma. Jestli se budou ještě více tlačit dopředu. Ještě si budeme dělat rozbor jejich hry doma. Určitě nás nečeká nic jednoduchého," dodal kapitán Slavie.

Ještě před odvetou ale čeká Slavii nedělní ligový šlágr s Plzní, se kterou se Slavia pere o titul. "Na Plzeň budeme mít dost sil, i když se hraje za tři dny. Plzeň dnes také hraje, tak pro oba to bude stejné. Za to jsem rád," řekl Škoda.

Tuší, že po předchozích výhrách Slavie 2:0 a především podzimním triumfu 4:0, bude mít Plzeň extra motivaci. "Za trenéra Trpišovského budeme hrát v Plzni poprvé. Zatím to bylo vždy jen doma. Tam to bude těžké a určitě se nám ty dvě porážky budou snažit vrátit. Bude to zajímavý zápas a rozhodne koncovka, kdo v ní bude úspěšnější," míní Škoda.

"Celkově si myslím, že momentálně hrajeme lépe než Plzeň, ale to v tomhle jednom utkání nemusí rozhodovat. Zvláště když hrajeme u nich. Plzeň je těžký soupeř a hlavně doma, ale musíme se soustředit sami na sebe, abychom podali dobrý výkon. Jedeme tam s respektem, ale také se zdravým sebevědomím," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články