Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mladá Boleslav vyhrála v Norsku, přesto v Evropské lize končí

Drammen (Norsko) - Fotbalisté Mladé Boleslavi v Evropské lize končí. Po domácí prohře 1:2 s norským Strömsgodsetem v odvetě 2. předkola na hřišti soupeře vyhráli jen 1:0, což jim na postup nestačilo. O jediný gól se v 31. minutě postaral Aleš Čermák, další šance však už český celek nevyužil.

Utkání Strömsgodset - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Mladá Boleslav potřebovala vyhrát a vstřelit minimálně dva góly, aby postoupila či vybojovala prodloužení. Oproti prvnímu duelu udělal trenér Karel Jarolím hned čtyři změny v základní sestavě a do hry poslal mimo jiné francouzského záložníka Malpona, který si odbyl soutěžní premiéru za A-tým. Dosud nastupoval jen v juniorce.

Strömsgodset pozorně bránil náskok, zahušťoval střed pole a dlouho nepouštěl hosty do šance. Český celek měl sice územní převahu, ale nedostával se do zakončení; o míč hráče připravovaly nepřesnosti či domácí obrana. Na druhé straně naopak musel zasahovat brankář Veselovský po standardní situaci a hlavičce Madsena.

Ve 31. minutě však Mladá Boleslav v podstatě z první vážnější šance udeřila. Nováček Malpon byl na začátku akce, po které se dral do zakončení Klobása, jeho sražená střela skončila u Čermáka a letní posila ze Sparty zamířila přesně do odkryté branky.

V úvodu druhé půle se Strömsgodset pustil do útočení a gólmana Veselovského vystrašil dvěma střelami levý bek Hanin. Vzápětí nebezpečně hlavičkoval Sörum, ale Veselovský skvěle vyrazil. Mladá Boleslav vydařenou pětiminutovku domácích přežila a mohla se znovu vrhnout za honbou o postupový gól.

Rada ale pálil do boční sítě a Čermák chytrý lob poslal nad. Trenér Jarolím posílil ofenzivu o Skaláka s Chramostou, který měl dobrou pozici šest minut před koncem, ale trefil jen střed branky a gólmana. Další šanci už si hosté nevypracovali a Strömsgodset uhájil postupový výsledek.

Strömsgodset - Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Branka: 31. Čermák. Rozhodčí: Nikolajev - Kalugin, Voroncov (všichni Rus.). ŽK: Madsen, Wikheim - Malpon, Čermák, Veselovský, Magera. První zápas 2:1, postoupil Strömsgodset.

Strömsgodset: Pettersen - Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hanin - Moen (69. Rönning), Abu, Fossum - Storflor (86. Kastrati), Sörum (69. Olsen), Wikheim. Trenér: Ingebrretsen.

M. Boleslav: Veselovský - Kysela, Kúdela, Křapka, Bořil - Zahustel, Malpon (77. Chramosta), Rada, Čermák (78. Ščuk) - Magera, Klobása (67. Skalák). Trenér: K. Jarolím.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Samozřejmě to mrzí. Zkomplikovali jsme si to v tom prvním zápase, ale i přes tu prohru jsme mohli sáhnout na postup. Dali jsme gól a byly tam další šance, největší měl asi Honza Chramosta, ale nevyřešil to nejlépe, měl zvolit razantnější zakončení. Tolik šancí za zápas není, abychom si mohli dovolit přepych, že ji nevyužijeme. V závěru už byla hra hodně rozkouskovaná, o některé situace jsme se připravili sami ztrátou. Nebylo jednoduché si vytvořit tlak. Chtěli jsem hrát v pohárech co nejdéle, ale s tím už nic neuděláme. Musíme se snažit navázat na dnešní výkon, protože ten byl odhodlaný, hráli jsme týmově a nemohu nikomu nic vytknout. Ale bohužel to na postup nestačilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články