Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav poletí do dalekého Kazachstánu, Jablonec čeká ve druhém předkole EL Pjunik

Útočné eso Komličenko a spol. pocestují do Kazachstánu. Fotbalisté Mladé Boleslavi se ve 2. předkole Evropské ligy střetnou s týmem Ordabasy Šymkent, ten nepovolil Torpedu Kutaisi ve dvou duelech ani gól. Po domácí výhře 1:0 zvítězil v odvetě 2:0 na hřišti gruzínského celku. Jablonec čeká arménský celek Pjunik Jerevan, který po remíze 3:3 doma zvítězil v odvetě na hřišti severomakedonské Škupi 2:1. 

Fotbalisté Mladé Boleslavi Ladra, Mešanovič a Komličenko se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Úvodní duel druhého předkola se Šymkentem se uskuteční za týden 25. července od 19 hodin v Mladé Boleslavi. Jablonec pak začne venku.

Ordabasy v obou zápasech rozhodlo o výhře ve druhém poločase. V odvetě poslal Šymkent do vedení v 82. minutě záložník Mehanovič, který dříve hrál za Mladou Boleslav, Varnsdorf, Jablonec a Zlín. V páté minutě nastavení stvrdil postup útočník Badibanga.

Pjunik v prvním zápase dvěma góly v posledních deseti minutách vybojoval remízu 3:3 a o postupu do 2. předkola rozhodl v prvním poločase odvetného duelu, když se trefili Jedigarjan a Miranjan. Naději týmu ze Skopje vykřesal v 82. minutě Jurina, jenže krátce poté se nechal vyloučit jeho spoluhráč Serginho a domácí na vyrovnání, které by je posunulo dál, nedosáhli.

Dunajská Streda v sestavě s brankářem Martinem Jedličkou přešla přes Cracovii Krakov, za niž od začátku nastoupil bek David Jablonský. Stejně jako na Slovensku i v odvetě skončilo utkání po 90 minutách 1:1. Postup hostům vystřelil v prodloužení venezuelský útočník Ramirez. Domácí sice v nastaveném čase srovnali na 2:2, ale kvůli menšímu počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti vypadli.

Do 2. předkola se probojovala i Trnava, která proti bosenskému mužstvu Radnik Bijeljina vymazala venkovní ztrátu 0:2. V prodloužení, které navíc od 108. minuty dohrávala v deseti, rozhodnutí nepadlo, v penaltovém rozstřelu ale slovenský tým zvítězil 3:2.

V brance Malmö nastoupil proti severoirské Ballymeně Dušan Melichárek, který vychytal výhru 4:0. Úvodní domácí duel ovládl švédský tým 7:0.

Ružomberok s Čechy Filipem Haškem, Ondřejem Novotným a Filipem Twardzikem prohrál na půdě Levski Sofia stejně jako doma 0:2. Gólman Martin Berkovec nastoupil v brance Žalgirisu Vilnius, který doma remizoval s Honvédem Budapešť 1:1. Dál však po výhře 3:1 z prvního duelu postoupilo maďarské mužstvo.

V soutěži překvapivě skončil Hajduk Split s českým obráncem Stefanem Simičem, který se však neobjevil ani na střídačce. Chorvatský celek si přivezl ze hřiště Gziry náskok 2:0, maltský celek ale v odvetě zvítězil 3:1. Postupový gól vstřelili hosté v šesté minutě nastavení.

Glasgow Rangers po výhře 4:0 na Gibraltaru zvítězil doma nad St. Josephs 6:0. Z postupu se radovala i Legia Varšava, která po bezbrankové remíze na Gibraltaru zdolala doma Europu 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články