Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Manévry kvůli drsným srbským fanouškům. Do Prahy jich dorazí nejméně dva tisíce

Praha - O fanoušcích bělehradské Crvené Zvezdy se říká, že patří k nejdrsnějším v Evropě, což ostatně dokládá i řada zmapovaných incidentů. Teď přijedou do Prahy a bude jich několik tisíc. V hlavním městě totiž jejich tým odehraje odvetu 3. předkola Evropské ligy proti Spartě, v níž mají lepší postavení díky domácí výhře 2:0. V ulicích budou proto na bezpečnost dohlížet stovky policistů. Zápas začne ve čtvrtek v 19:00, přímým přenosem ho odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Utkání CZ Bělehrad - AC Sparta Praha
zdroj: ČTK/AP

Policie odhaduje, že zápasu na Letné by se mohlo zúčastnit kolem dvou tisíc příznivců srbského týmu. Je pravděpodobné, že do české metropole jich přijede hlavně autobusy či vlakem ještě víc. Fanoušci bělehradského celku patří k nejproblémovějším v Evropě.

V případě příznivého počasí nasadí policisté také vrtulník a k monitorování bezpečnostní situace využijí městský kamerový systém. "Bezpečnost v metropoli bude zajišťovat několik stovek policistů dopravní, pořádkové i kriminální služby, antikonfliktního týmu, psovodi se služebními psy, policisté na koních a v neposlední řadě i policisté speciální pořádkové jednotky. S ohledem na srbské fanoušky bude významně posílena i cizinecká policie," řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se chystá na odvetu s CZ Bělehrad

Zhruba dvě hodiny před výkopem odvety musejí zejména řidiči počítat s dopravními omezeními v okolí stadionu na pražské Letné. Policisté doporučují místním obyvatelům zabezpečit svůj majetek, včetně vstupu do domů, případně přeparkovat vozidla.

Diváci by měli na utkání dorazit s dostatečným předstihem, a to nejlépe městskou hromadnou dopravou, a počítat se standardní bezpečnostní kontrolou při vstupu. "Jakékoli porušení návštěvního řádu, zejména pokusy o vnesení pyrotechniky či alkoholu na stadion, bude sankcionováno," uvedla policejní mluvčí.

Fotbalisté Crvené Zvezdy vyhráli i druhý ligový zápas a na odvetu se naladili vítězstvím 2:0 v městském derby na hřišti Radu. Z posledních čtyř soutěžních zápasů má srbský vicemistr skóre 9:0. Naopak Sparta remizovala v prvním ligovém utkání nového ročníku 1:1 doma s Bohemians 1905, a ztratila tak body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články