Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Los EL: Manchester čeká v boji o finále Celta Vigo, druhou dvojici tvoří Ajax s Lyonem

Nyon (Švýcarsko) - Španělská Celta Vigo vyzve v souboji o postup do finále Evropské ligy Manchester United. Druhou semifinálovou dvojici utvořily Olympique Lyon s Ajaxem Amsterdam, v jehož kádru figuruje také český mladík Václav Černý.

Henrik Mchitarjan
zdroj: ČTK/BELGA autor: VIRGINIE LEFOUR

První semifinálové zápasy se odehrají 4. května, odvety jsou na programu o týden později. Finále se uskuteční 24. května ve Stockholmu. Manchester se v Evropské lize snaží zachránit nepříliš povedenou sezonu v domácí soutěži. "Rudí ďáblové" jsou v tabulce Premier League až na pátém místě a na vedoucí Chelsea ztrácejí patnáct bodů, přičemž mají k dobru jeden zápas.

Manchester je proti desátému celku La Ligy velkým favoritem, proti španělským soupeřům se mu ale poslední dobou nedaří. Prohrál s nimi poslední čtyři souboje ve vyřazovací fázi pohárů - v letech 2009, 2011, 2012 a 2013. Celta je mezi nejlepšími čtyřmi celky Evropské ligy poprvé.

Ajax si zahraje semifinále evropských pohárů poprvé od sezony 1996/97. Dres nizozemského celku obléká devatenáctiletý Černý, ve vyřazovací fázi ale zatím neodehrál ani minutu.

Je nám líto, video expirovalo.
Los LM proti sobě svedl madridské kluby

Ajax ve čtyřech předchozích vzájemných zápasech s Lyonem ani jednou neprohrál. V sezoně 2002/03 zvítězil v obou duelech skupiny Ligy mistrů a v ročníku 2011/12 skončily oba souboje bez branek.

Závěr evropských pohárů budou sledovat i české kluby. Pokud by vítězové Evropské ligy a Ligy mistrů postoupili ze svých domácích soutěží do Ligy mistrů, připadl by českému šampionovi přímý postup do hlavní fáze prestižní soutěže.

Největší naději na to, že skončí na příčkách zajišťujících účast v Lize mistrů, má ze semifinalistů Evropské ligy Ajax, který ztrácí v nizozemské lize bod na vedoucí Feyenoord Rotterdam. Manchesteru United chybí k třetímu místu v Premier League, znamenajícímu přímý postup do Ligy mistrů, šest bodů, má ale dva zápasy k dobru. Lyon a Vigo už jsou v domácích soutěžích bez šance.

Los semifinále Evropské ligy: Ajax Amsterdam - Olympique Lyon, Celta Vigo - Manchester United. První zápasy se hrají 4. května, odvety 11. května.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články