Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberečtí zamířili do Groningenu. Slabinu soupeře vidí v jeho obraně

Groningen (Nizozemsko) – Fotbalisté Liberce odletěli do Nizozemska ke svému čtvrtému utkání skupiny F Evropské ligy. Jednoznačným cílem Severočechů je vítězství. Trenér Jindřich Trpišovský nabádá své svěřence k trpělivému napadání. Slabinu Nizozemců vidí v obraně. Utkání na stadionu Euroborg má výkop zítra v 19:00. Náš web nabídne textovou on-line reportáž.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec si chce z Groningenu odvézt tři body

"Budeme hrát určitě na vítězství, protože tím bychom odřízli Groningen z postupových šancí a hlavně potřebujeme doma s Marseille hrát to poslední utkání o postup. K tomu je nezbytné přivézt z Groningenu tři body," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

"Nesmíme ztrácet míče v přechodové fázi, aby nás netrestali z brejků, a naopak hodně zatlačit na jejich obranu, kde, jak se ukázalo v domácím utkání, jsou zranitelní," zdůraznil Trpišovský.

Aktivní hru lze předpokládat i od nizozemského soupeře. "Čekáme, že budou chtít od začátku presovat, ale co jsme vypozorovali, nevydrží jim to úplně celý zápas. Toho bychom chtěli využít," uvedl kapitán David Pavelka.

Kvůli zranění je nejistý start tria Zdeněk Folprecht, Lukáš Pokorný a Ondřej Švejdík. Posledně jmenovaného by absence mrzela asi nejvíce. V Groningenu totiž dříve působil čtyři roky. "Těším se moc, protože jsem si za tu dobu v Holandsku udělal spoustu kamarádů a známých. Je to pro mě známé prostředí, krásný stadion. Chceme jedině vítězství. Ukázali jsme si, že domácí zápas byl vyrovnaný. Čtvrteční zápas bude zajímavý, myslím, že útočný, a doufám, že s dobrým koncem pro nás," řekl Švejdík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články