Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Liberecká euforie. Proti Marseille jsme měli zeď v brance, smál se Koubek

Marseille - Gólman libereckých fotbalistů Tomáš Koubek odchytal v Marseille životní zápas. Za svá záda nepustil ani jednu z deseti střel na branku, zlikvidoval několik obrovských šancí a hlavní měrou přispěl k senzační výhře 1:0. Tu zajistil v 84. minutě obránce Vladimír Coufal. Trefa na stadionu Vélodrome pro něj byla vůbec první v dresu Slovanu.

Tomáš Koubek v dresu Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Třiadvacetiletý gólman byl ústřední postavou na stadionu Vélodrome. Od začátku svými zákroky deptal domácí hráče. "Věděli jsme, že prvních 20 minut mají silných. Něco jsem chytil, byly tam nějaké zblokované střely. Párkrát z malého vápna to nedali, všechno hrálo do karet nám," podotkl Koubek.

"Postupem času jsem věřil, že ten gól prostě nedostaneme, když jsem viděl všechny ty okolnosti kolem. Marseille má obrovskou sílu dopředu a my jsme to ubránili. Pomohli jsme tomu všichni, měli jsme prostě zeď v brance," smál se Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Marseille - Slovan Liberec

Nejhůř mu bylo zhruba po hodině hry, kdy domácí Ocampos netrefil z dorážky odkrytou branku. "Vyrazil jsem to před sebe a dorážel to tam nějaký útočník. Někdo to tam pak ještě zblokoval," podotkl Koubek.

Tomáš Koubek: "Asi zatím můj největší a nejlepší zápas kariéry na největším stadionu. Je to obrovské vítězství pro celý Liberec i pro všechny hráče. Jsou to pocity absolutního štěstí, spousta z nás ani ještě nevěří, že jsme tady vyhráli."

Marseille na něj udělala obrovský dojem. "Když jsem říkal, že Plzeň je možná v lepší formě než Marseille, tak jsem se spletl. Protože takový kolotoč, to bylo neuvěřitelné. Rychlé přihrávky, ukázali, jak se hraje fotbal, jak by se mělo hrát. My jsme měli štěstí, že jsme to zvládli za tři body," doplnil Koubek.

Vladimír Coufal vzal po prohře 0:1 v úvodním zápase základní skupiny Evropské ligy s Bragou inkasovanou branku na sebe, tentokrát se karty otočily. "Jsem rád, že jsem to mohl klukům vrátit. Vždy někdo udělá chybu, někdo dá gól. Není to jen o mně, bojovali jsme celé mužstvo," uvedl. "Byl to můj první gól v Liberci, takže životní a rovnou ještě v Marseille. Asi to bude drahé," dodal.

Slovan se celý zápas bránil, ale v 84. minutě si po rohovém kopu vytvořil závar, po němž Coufal propálil domácího gólmana. "My jsme snad mohli dát gól leda z nějaké standardky, že to tam nějak propadne. A přesně tak to nakonec i dopadlo."

Slovan výhrou v Marseille výrazně zvýšil šance na postup. Na třetím místě skupiny má stejně bodů jako Marseille a na první Bragu ztrácí tři body. "Jo, určitě se o to popereme. Nikdo asi nepočítal, že tu vyhrajeme. Kluci z Marseille po zápase vypadali, že se zastřelí. Teď máme doma Groningen, a kdybychom ten zápas zvládli, hned by to vypadalo lépe," podotkl Coufal.

"Když jsem šel ze stadionu, vzpomněl jsem si na svou dvacetiletou trenérskou kariéru. Odehrál jsem už zápasy, kdy jsme měli absolutní převahu, třicet střel, ale nevyhráli jsme. Vždycky jsem si říkal, proč takový zápas jednou nezažiju obráceně. Teď to přišlo v takhle obrovském zápase," řekl trenér Jindřích Trpišovský.

"Jsem hrdý na kluky, na všechny ty lidi okolo, i když vím, co za tím bylo, jaké obrovské štěstí jsme měli. Asi se za nás modlili všichni blízcí v Liberci, všichni lidé, kteří nám fandí, asi byli v kostele," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články