Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec v Groningenu získal důležité tři body a postup má ve svých rukou

Groningen - Fotbalisté Liberce zvítězili na půdě nizozemského Groningenu 1:0 a přiblížili se tak účasti v jarní fázi Evropské ligy, kam je s jistotou pošle triumf v domácím prostředí proti Marseille v posledním kole základní skupiny F. Slovanu ke třem bodům výrazně přispěl Zdeněk Folprecht, jehož hlavičkový pokus si domácí brankář srazil v 81. minutě do sítě, a také výborný výkon brankáře Koubka. Severočeši v letošních pohárech uspěli venku počtvrté v řadě, a to aniž by na hřištích soupeřů inkasovali.

Utkání Groningen - Liberec
zdroj: ČTK/AP autor: Vincent Jannink

Slovan si udržel druhé místo o bod před Marseille a o dva za vedoucí Bragou, která na hřišti Olympique prohrála 0:1. V dalším utkání EL Severočeši nastoupí 26. listopadu v Portugalsku proti Braze.
 
K první zajímavější šanci se dostali v osmé minutě domácí, kteří před dvěma týdny v Liberci zachránili v nastavení remízu 1:1. Antonia napravo utekl Pokornému a našel v šestnáctce Linssena, jehož pokus zablokovala liberecká obrana. Ta v úvodu dávala hráčům Groningenu hodně prostoru. Burnetova tvrdá rána z dálky skončila těsně vedle tyče a Hoesen z otočky vypálil nad břevno.
 
Liberec poprvé vážněji zahrozil až ve 35. minutě. Coufalův nepřesný centr bránící Kappelhof odvrátil jen k volnému Bakošovi, jehož střelu z první pohotově vykopl gólman Padt. Krátce poté vypálil těsně vedle i kapitán Slovanu Pavelka. Těsně před pauzou se musel vytáhnout i hostující brankář Koubek, když vyboxoval ránu Linssena a pak také odvrátil střílený centr Burneta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Groningen - Liberec

Liberecký gólman opakovaně vychytal Linssena

Koubek se činil i na začátku druhé půle, kdy dvěma výbornými zákroky vytáhl nad břevno hlavičku Linssena i střelu Larsena z následného rohu. Liberec odpověděl Shalovou střelou doprostřed branky. Po rychlé akci v domácí šestnáctce zakončoval také Bakoš, ale trefil jen obránce Larsena.

Aktivita Slovanu se vyplatila v 81. minutě. Folprechtovu hlavičku po Sýkorovu rohu brankář Padt vytáhl na tyčku, ale před dotírajícím Rabušicem si zase míč smolně srazil za záda.

Groningen měl v závěru velký tlak, ale v poslední minutě zachránil hostům vítězství Koubek, který opět vychytal Linssena. Liberec tak zvítězil i ve čtvrtém venkovním utkání EL bez inkasovaného gólu.

FC Groningen - Slovan Liberec 0:1 (0:0) Branka: 81. vlastní Padt. Rozhodčí: Borski - Rostkowski, Boniek (všichni Pol.). ŽK: Hoesen, Bacuna - Šural. Groningen: Padt - Kappelhof, Reijnen, K. Larsen, Burnet - Maduro (78. Drost), Tibbling (83. Hateboer) - Antonia, Rusnák, Linssen - Hoesen (67. Bacuna). Trenér: Van de Looi. Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák (60. Sýkora) - Pavelka, Folprecht - Jefremov (90.+4 Kerbr), Shala, Šural - Bakoš (73. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Je to obrovská úleva. My jsme malinko kalkulovali i s tím, že Marseille asi doma vyhraje. Hráčům jsme vtloukali do hlavy, že jestli chceme mít naději na postupu, musíme tady hrát na vítězství a získat tři body, protože je to v uvozovkách snadnější, než to potom honit v Braze a doma s Marseille. První poločas jsme byli pod velkým tlakem, soupeř tam měl dvě tři dobré možnosti. Takže jsme to přežili trošku se štěstím. Naopak druhou půli se potvrdilo, že jsme na tom kondičně dobře, a na půdě silného soupeře jsme kombinačně dokázali udávat tempovat hru, i když jsme tam přežili hlavně ze standardních situací pasáž, kdy nás brankář Koubek zase výrazně podržel." 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články