Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Liberec si postup s přehledem pohlídal, v Izraeli vyhrál 3:0

Netanja (Izrael) - Fotbalisté Liberce zvítězili v odvetě 3. předkola Evropské ligy na půdě Hapoelu Kirjat Šmona jasně 3:0 a po domácí výhře 2:1 stvrdili postup do závěrečného play-off o základní skupinu. V první půli dnešního duelu se trefili David Pavelka s Josefem Šuralem, po změně stran přidal třetí gól Slovák Marek Bakoš. Soupeře pro závěrečné předkolo pozná Liberec při pátečním losu. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web od 13:00.

Radost hráčů Liberce
zdroj: ČTK/FC Slovan Liberec autor: Jaroslav Appeltauer

"Byl jsem příjemně překvapen naší lehkostí. Bylo to hlavně naším dobrým vstupem do utkání, vlétli jsme do něj přesně tak, jak jsme chtěli - aktivně. Hráči to perfektně splnili a já jsem po celou dobu pevně věřil, že se zápas bude vyvíjet v náš prospěch," uvedl trenér Jindřich Trpišovský.

Kirjat Šmona kvůli nevyhovujícímu stadionu musel vzít zavděk "azylem" v Netanje, kam na utkání dorazilo jen něco přes tisícovku diváků. Liberec ve velkém vedru od začátku s přehledem kontroloval hru a potvrzoval, že venku pohárové zápasy umí. Na hřištích soupeřů prohrál v Evropské lize jen jediný z posledních devíti duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kirjat Šmona - Liberec s ohlasy

Ve 33. minutě Slovan otevřel skóre. Coufal poslal od brankové čáry přízemní centr do vápna, na který si z druhé vlny naběhl kapitán Pavelka a prostřelil gólmana Haimova. O pět minut později mohl srovnat Abed, ale brankář Koubek jeho střelu konečky prstů vyrazil.

Ještě do poločasu tak znovu udeřil Slovan. Bakoš zatáhl balon před vápno, přihrál Folprechtovi, který přiťukl Šuralovi a ten přesnou střelou k tyči zpoza šestnáctky navýšil skóre.

Sedm minut po přestávce se Liberec prosadil potřetí. Shala vysunul Bakoše, který v úniku nezaváhal a přízemní střelou k tyči překonal Haimova. Čtvrt hodiny před koncem mohl přidat čtvrtý gól Šural, ale z bezprostřední blízkosti pouze napálil domácího brankáře.

Liberec to ale nemuselo mrzet. Na rozdíl od Plzně, která ve středu nečekaně vypadla po domácí prohře 0:2 s Maccabi Tel Aviv z Ligy mistrů, izraelského soupeře vyřadil. Slovan může dál snít o tom, že naváže na předminulou sezonu, v níž postoupil do základní skupiny Evropské ligy a následně až do vyřazovací fáze.

Hapoel Kirjat Šmona - Slovan Liberec 0:3 (0:2)

Branky: 33. Pavelka, 44. Šural, 52. Bakoš. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Lit.). ŽK: Ostvind, Kassio, Shamir (všichni Kirjat Šmona). První zápas: 1:2, postoupil Liberec.

Kirjat Šmona: Haimov - Elkayam, Kassio, Gutiérrez, Borcal - Broun (61. Shamir) - Bruno, Ostvind (54. Mizrachi), Rochet (78. Shukrani), Abed - Chukwuma. Trenér: Hassarmi.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Delarge (76. Sackey), Shala (82. Kerbr), Šural - Bakoš (80. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články