Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Liberec si dá reprete s Gentem pod ženskou taktovkou. V premiéře jí pomůžeme, řekl Hoftych

Prvním českým mužským týmem, jehož zápas v hlavní fázi soutěží UEFA bude pískat ženská rozhodčí, bude ve čtvrtek Liberec. Utkání 5. kola skupinové fáze Evropské ligy v Gentu bude totiž řídit trojice ukrajinských sudí v čele s hlavní Katerynou Monzulovou. Trenér Slovanu Pavel Hoftych už podobnou situaci zažil mezi tuzemskou elitou a bere ji proto s nadhledem.

Trenér Liberce Pavel Hoftych na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Monzulovou čeká debut v evropských pohárech mužů. V hlavní fázi Evropské ligy už pískala v říjnu Stéphanie Frappartová, která se v dnešním utkání Juventusu s Dynamem Kyjev stane první ženskou rozhodčí v Lize mistrů.

"V Česku už jsme zažili hodně zápasů, které pískala žena. Třeba s paní Damkovou nebo posledně v Karviné máme zkušenost s paní Adámkovou," připomněl Hoftych.

"Způsob pískání může být přece jen trochu jiný. Věřím tomu, že paní Monzulové při premiéře v Evropské lize jako tým pomůžeme. Aby se cítila dobře a aby to byl i pro ni dobrý zápas."

Hoftychovi svěřenci se v Gentu budou snažit navázat na vítězství 1:0 z úvodního vzájemného duelu v Liberci. Poté Severočeši ve skupině třikrát prohráli a už mají jen teoretickou naději na postup. Před belgickým soupeřem se pokusí uhájit třetí místo v tabulce.

"Mohl bych slíbit ofenzivní smršť, ale neslíbím, protože my vycházíme z nějakého stylu hry. Vycházíme i z toho, co třeba soupeř nemá úplně rád  hru do dobré obrany. Ten zápas, který jsme vyhráli 1:0, byl celý o týmovém pojetí. Podržel nás Filip Nguyen, proměnili jsme svou šanci a soupeř svoje nedal. Pokud chceme uspět, musíme používat vlastní zbraně. Určitě nehrát pasivně, ale poctivě v obraně a rychle vyrážet do protiútoků," prohlásil Hoftych.

"Soupeř je obecně velmi dobrý dopředu, ale zase k tomu patří pomalejší návraty. I ta obrana kolikrát působí zmatečně. Když je rozkýváte a jste schopní nabíhat mezi ně, často se špatně křižují a zajišťují. Víme, že mají defenzivní okna, a budeme se snažit jich využít." 

Gent dosud ve skupině nezískal ani bod a nedaří se mu ani v belgické lize. "Víme, že mají svoje problémy, ale těžko říct, v jakém jsou rozpoložení. V kabině je hodně cizinců, trénuje je relativně mladý kouč. Bereme to tak, že přestože je soupeř v tabulce za námi, je doma a pořád je favorit. My se budeme snažit využít toho, že naše mužstvo už je (po covidu, pozn. autora) víceméně stoprocentně dotrénované," zakončil Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články