Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liberec na Hoffenheim opět nestačil a šance na postup je daleko

Překvapení se nekonalo. Fotbalisté Liberce neuhráli s favorizovaným celkem z Bundesligy ani bod. I doma pod Ještědem dokázali vzdorovat Hoffenheimu jen první poločas, potom už soupeř svoji herní převahu využil Baumgartnerem a z penalty pak pečetil výhru německého týmu 2:0 Kramarič. Český celek už má jen teoretickou naději na postup ze skupiny, zatímco vítězové jdou dál jistě.

Kasim Adams z Hoffenheimu v souboji s Júsufem Hilálem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Severočeši německému celku nedokázali oplatit tři týdny starou porážku 0:5 z úvodního vzájemného duelu, v němž kvůli koronaviru postrádali až 15 hráčů. Hoffenheimu opět chyběl zraněný český obránce Pavel Kadeřábek. Zápas se kvůli opatřením proti koronaviru v zemi hrál bez diváků.

Liberec utrpěl ve skupině třetí prohru po sobě a na třetím místě tabulky má tři body za úvodní vítězství nad Gentem, na jehož půdě se představí za týden. Na druhou Crvenou zvezdu ztrácí Slovan dvě kola před koncem šest bodů, a protože v Bělehradě utrpěl debakl 1:5, má už jen teoretickou šanci na postup.

Do vyřazovací fáze projdou dva celky, Hoffenheim si už účast v jarních bojích po dnešním vítězství zajistil. Slovan hraje v pohárech skupinu popáté v historii a postoupil jen v ročníku 2013/14.

"Hoffenheim a Crvena zvezda jsou momentálně dva nejlepší týmy ve skupině. Pořád máme ještě dva zápasy, pro nás všechny je svátek hrát Evropskou ligu. Budeme se chtít porvat o další body, ať už skončí skupina jakkoliv," řekl trenér Slovanu Pavel Hoftych.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Hoffenheim

Liberec na rozdíl od úvodního vzájemného duelu v Německu už mohl nasadit uzdravené opory. Na lavičku Slovanu se také vrátil trenér Hoftych, který při pátečním ligovém derby s Jabloncem scházel kvůli úmrtí v rodině. Liberecký kouč vsadil na rozestavení s pěti obránci, jeho protějšek Hoeness dal šanci několika hráčům, kteří nepatří do základní sestavy.

Severočeši vstoupili do utkání aktivně. Po deseti minutách sice začal přebírat iniciativu favorit, ale domácí dobře bránili a v první polovině úvodního dějství nepouštěli soupeře do šancí. Až po půlhodině po rohovém kopu dorážel Baumgartner a libereckého brankáře Nguyena zachránila tyč. Minutu před pauzou pak domácí gólman vytáhl Klaussovu hlavičku.

V 52. minutě Nguyen nedosáhl na centr, ale balon odkopl Jugas. V 71. minutě po standardce nacentroval Koscelník a na zadní tyči promáchl v těžké pozici Chaluš.

Hoffenheimu, který rovněž postihl koronavirus a v reprezentační pauze dokonce musel do karantény, se příliš nedařilo. Přesto nakonec 12. tým bundesligy otevřel skóre. Bogardeho centr v 77. minutě si ve vápně zpracoval Baumgartner a přes Nguyenovy rukavice dostal míč do sítě.

"Takováhle střela? Co k tomu říct? Takové bych měl chytat sto ze sta. Dnes jsem to nechytl, prostě moje chyba. Tohle si budu hodně dlouho vyčítat," uvedl Nguyen.

"Filip nás podržel v zápase s Gentem, APOELem, třeba i proti Riteriai. Velkou měrou se přičinil o to, že skupinu hrajeme. Chyby k fotbalu patří, o tom to je," podotkl Hoftych.

Liberec si po inkasované brance vytvořil chvilkový tlak. V 85. minutě střídající Rabušic z úhlu napálil gólmana hostů a následnou Marovu dorážku zblokoval Nuhu.

Na opačné straně střídající Bebou vystřelil s tečí těsně vedle. Po následném rohu zahrál rukou ve vápně Mara a střídající kanonýr Kramarič z penalty v 89. minutě nezaváhal. "Věděl jsem, že se zastaví. Čekal jsem, že to dá doprava, ale poslal mě na párek," poznamenal Nguyen.

"Před druhým gólem Kamilovi (Marovi) zazkratovala hlava a byla z toho penalta. Chvilku předtím přitom mohl skórovat a utkání vyrovnat. Prohráli jsme, je to škoda. Myslím, že na to, abychom utkání dovedli do remízového konce nebo ho i třeba zlomili, jsme tentokrát měli," řekl Hoftych.

Slovan Liberec - TSG 1899 Hoffenheim 0:2 (0:0)

Branky: 77. Baumgartner, 89. Kramarič z pen. Rozhodčí: Brisard - Pages, Debart (všichni Fr.). ŽK: Mikula, Mara, Koscelník - Bogarde, Gačinovič, Nordtveit, Skov. Bez diváků.

Sestavy:

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Jugas, Chaluš (83. Rondič), Mikula - Pešek (84. Matoušek), Sadílek, Mara (90. Beran), Mosquera - Hilál (70. Rabušic). Trenér: Hoftych.

Hoffenheim: Baumann - Bogarde, Nuhu, Nordtveit, Sessegnon (46. Skov) - Rudy (61. Bebou) - Gačinovič, Grillitsch (78. Samassékou), Baumgartner (78. Geiger) - Beier (61. Kramarič), Klauss. Trenér: Hoeness.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články