Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Leverkusen čeká v EL senzace z Belgie, Manchester United opět zamíří do Španělska

Největší překvapení letošního ročníku Evropské ligy přisoudil los v Nyonu fotbalistům Leverkusenu s Patrikem Schickem a Adamem Hložkem. Ve čtvrtfinále se totiž utkají s belgickým Saint-Gilloise. V případě postupu narazí v semifinále na lepšího z dvojzápasu Feyenoord Rotterdam – AS Řím. Další dvojice tvoří Juventus se Sportingem Lisabon a Sevilla s Manchesterem United, který i do třetice v play-off odcestuje do Španělska.

Úvodní utkání čtvrtfinále jsou na programu 13. dubna, odvety se odehrají o týden později. Semifinálové zápasy jsou naplánované na 11. května a 18. května. O držiteli trofeje se rozhodne 31. května v Budapešti.

Leverkusen narazil na belgického soupeře už na podzim ve skupině Ligy mistrů, proti Bruggám ve dvou zápasech neskóroval a získal jen jeden bod. Nyní si může vylepšit bilanci proti Saint-Gilloise, belgickým vicemistrům z loňské sezony. Nováček v evropských pohárech vyřadil v osmifinále další bundesligový celek Union Berlín.

Duel Feyenoordu s AS Řím bude reprízou posledního finále Evropské konferenční ligy. Květnový zápas v Tiraně rozhodl ve prospěch klubu z věčného města jedinou trefou záložník Zaniolo, jenž ale klub v zimě opustil a zamířil do Galatasaraye. "Vlci" se s Feyenoordem utkali v play-off Evropské ligy už v roce 2015 a také tehdy uspěl italský celek.

Sporting Lisabon překvapivě přešel po penaltovém rozstřelu přes Arsenal a čeká ho další gigant. Juventus má v soutěži o to větší motivaci, že vítěz EL se kvalifikuje do dalšího ročníku Ligy mistrů. Turínský velkoklub se totiž v domácí soutěži musí vypořádat s odečtem 15 bodů za falšování účetnictví a na pozice zajišťující milionářskou soutěž má výraznou ztrátu.

Favorizovaný Manchester United narazí ve čtvrtfinále na neoblíbeného soupeře. Proti Seville neuspěl jak v osmifinále Ligy mistrů v roce 2018, tak v semifinále Evropské ligy před třemi lety. Andaluský celek je se čtyřmi triumfy rekordmanem soutěže. Dvakrát ovládl i Pohár UEFA.

Los semifinále Evropské ligy (první utkání 11. května):

Juventus/Sporting Lisabon - Manchester United/FC Sevilla
Feyenoord Rotterdam/AS Řím - Leverkusen/Saint-Gilloise

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články