Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Lennon klidní vášně před Spartou: Můžeme hrát lépe, ale panuje tady panika

Odstupte, požadovali dnes před branami stadionu v Glasgow nespokojení fanoušci Celticu. Trenér Neil Lennon je ale neřeší. Zatím. Před sebou má především zápas se Spartou v Evropské lize, v němž zkusí odčinit domácí prohru 1:4. "Není to tak hrozné, jak někteří lidé tvrdí," myslí si kouč skotského klubu.

Trenér Celticu Glasgow Neil Lennon
zdroj: ČTK/PA autor: Andrew Milligan

Porážka se Spartou byla pro Celtic nejvyšší domácí prohrou v EL a jejím předchůdci Poháru UEFA.

Lennonův tým ve skupině zatím získal jen bod a nedaří se mu ani ve skotské lize, ve které na druhém místě ztrácí na vedoucího rivala Rangers jedenáct bodů.

Některým fanouškům proto došla trpělivost a v obavách, že špatná forma by klub mohla připravit o šanci na zisk desátého titulu za sebou, dnes protestovali před stadionem.

"Mrzí mě to, ale fanoušci mají na názor právo. A je mi jasné, že ne u všech budu oblíbený," řekl Lennon.

"Nezačali jsme špatně, v lize jsme prohráli jen jeden zápas. Máme nějaké remízy. Ano, můžeme hrát lépe. Ale panuje tady spíš hysterie a panika, na které se podepisuje i to, že fanoušci nesmí na zápasy," uvedl devětačtyřicetiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Celtic Glasgow - Sparta

Lennon získal s Celticem pět titulů jako hráč a další přidal jako trenér v letech 2012, 2013, po návratu k týmu s ním triumfoval i v posledních třech sezonách. Teď se však kvůli špatným výsledkům stal terčem kritiky, jež zesílila po nedělní remíze 2:2 s Hibernianem, kterou Celtic zachránil až v nastavení.

Napětí by mohla uvolnit výhra nad Spartou, nicméně Lennon chce především odčinit tři týdny starý debakl v Evropské lize. "Chápu, že fanoušci jsou nervózní. Je to pro ně nová situace, stejně jako pro některé hráče. Ale mně to nevadí, já jsem měl tenhle tlak vždycky rád," řekl Lennon.

"Mě zajímá pouze naše šance na postup, kterou udržíme, jen když v Praze vyhrajeme," uvedl. "Zápas doma pro mě byl největší zklamání za poslední dobu. To se nesmí opakovat. Musíme tu porážku odčinit. Naše výkony se od té doby zlepšily a věřím, že se to ukáže i ve čtvrtek v zápase," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články