Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lazio s Kozákem v sestavě nestačilo na Fenerbahce

Istanbul - Fenerbahce porazilo Lazio Řím v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy 2:0. Utkání ovlivnilo vyloučení Nigerijce Onaziho z italského celku v počátku druhého poločasu. Český útočník Libor Kozák na hřišti pobyl 72 minut, ale na půdě osmifinálového přemožitele Plzně se výrazněji se neprosadil. Utkání jste mohli sledovat v on-line reportáži.

Utkání Fenerbahce - Lazio
zdroj: EPA autor: SEDAT SUNA

Třiadvacetiletý útočník nenavázal na hattrick z minulého zápasu se Stuttgartem a zůstal v Evropské lize na osmi brankách. Po bezbrankové první půli snížil šance římského celku záložník Onazi, jenž byl dvě minuty po přestávce vyloučen po druhé žluté kartě.

Hosté drželi nerozhodný výsledek do 78. minuty, než z penalty otevřel skóre Webó. V nastavení pak pojistil výhru Fenerbahce druhou brankou Kuijt. Lazio, za které Kozák odehrál 72 minut, utrpělo v této sezoně Evropské ligy první porážku.

Další londýnský celek Tottenham doma dotáhl s Basilejí dvoubrankovou ztrátu a remizoval 2:2. Švýcaři se už v prvním poločase dostali do překvapivého vedení, když se mezi 30. a 34. minutou prosadili Stocker a Fabian Frei. Pět minut před pauzou snížil Adebayor a po změně stran vyrovnal střídající Sigurdsson.

Třetí anglický zástupce v soutěži Newcastle neudržel v Lisabonu těsné vedení a s Benfikou prohrál 1:3. Na branku hostujícího Cissého odpověděl ještě v prvním poločase Rodrigo, po změně stran pak přidali další dvě trefy domácího celku Lima a Cardozo z penalty.

Výsledky prvních utkání:

Fenerbahce Istanbul - Lazio Řím 2:0 (0:0)

Branky: 78. Webó z pen., 90.+1 Kuijt. Rozhodčí: Collum (Skot.). ČK: 47. Onazi (Lazio).

Tottenham - Basilej 2:2 (1:2)

Branky: 40. Adebayor, 58. Sigurdsson - 30. Stocker, 34. F. Frei. Rozhodčí: Mažič (Srb.).

Benfica Lisabon - Newcastle 3:1 (1:1)

Branky: 25. Rodrigo, 65. Lima, 71. Cardozo z pen. - 12. Cissé. Rozhodčí: Gautier (Fr.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy