Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lavička: Vnímáme, že proti Zwolle hrajeme za celý český fotbal

Praha – Spartu čeká jeden z nejtěžších zápasů roku. V odvetě play-off o Evropskou ligu budou ve čtvrtek na Letné hájit poměrně příznivý výsledek 1:1. Spartě se ale v současnosti nedaří, v lize prohrála dvě utkání v řadě a v posledních pěti zápasech vstřelila jen dvě branky. Trenér Vítězslav Lavička tak tuší, že ve čtvrtek bude tým bojovat i o jeho místo na lavičce letenského celku. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek 28. 8. od 20:20 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťany čeká zápas roku se Zwolle

"Ten tlak cítím, stejně jako ho cítíme všichni tady na Spartě. Já se budu snažit do zítřejšího zápasu společně s celým týmem odevzdat takovou práci, která ve mně a v nás všech na Spartě zanechá čisté svědomí, že jsme udělali maximum pro postup," uvedl Lavička.

Jeho svěřenci hrají krom jiného i o čest celého českého klubového fotbalu, protože ostatní zástupci už z pohárů vypadli. "Jsme si vědomi, že hrajeme o dobré jméno Sparty v Evropě. Ale jelikož jsme posledním českým zástupcem, vnímáme, že zastupujeme i celý český fotbal. Chceme být úspěšní," dodal.

"Dostali jsme se pod tlak"

Sparta je od vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů s Malmö v útlumu, z následných čtyř soutěžních duelů vyhrála jen v Příbrami. Lavička ale věří, že se mužstvo zvedne a v pravý čas dokáže zabrat. "Vnímáme to aktuální rozpoložení, že jsme se kvůli našim posledním výsledkům dostali pod tlak. Cítím z hráčského kádru, ze všech lidí z kabiny odhodlání sami sobě a všem ukázat, že Sparta má na to, aby ten krok do základní skupiny udělala," prohlásil Lavička.

Trenér Zwolle Ron Jans: "Motivace je obrovská. Nikdy v historii jsme poháry ještě nehráli, užíváme si to. Ne jako turisté, ale jako hráči. Sparta je favoritem, ne na základě minulého zápasu, ale vzhledem k tomu, že hraje doma, a ne u nás na umělé trávě. My ale cítíme šanci." 

"Chtěl bych, aby zítra na hřišti bylo vidět od každého sparťana, že ukáže ten pravý charakter. Ať jsme to my, kteří se budeme pohybovat dole na hřišti, nebo ti, kteří nás přijdou podpořit. Zítra k tomu máme všichni dobrou příležitost," dodal sparťanský trenér.

Věří, že Letenští dokážou v pravý čas zlomit trápení v ofenzivě, v posledních pěti zápasech totiž vstřelili jen dva góly. "Střílet branky se nám v minulosti dařilo snadněji než v téhle době. Snažíme se na tréninku pracovat na tom, abychom ještě víc do hráčů dostali jistotu v kombinaci, větší sebedůvěru v situacích, které vedou ke vstřelení gólů. Je to o psychice svým způsobem. Věřím, že zítřek může být tím správným zápasem, abychom tohle zlomili," dodal Lavička. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články