Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lavička: Ulevilo se nám, byl to pro nás soudný den

Praha – Trenér fotbalistů Vítězslav Lavička přišel na tiskovou konferenci po postupu z předkola do základní skupiny Evropské ligy přes Zwolle jako vyměněný. Od vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů musel vysvětlovat nepovedené výkony a černou výsledkovou sérii letenského celku, po výhře 3:1 si však jednapadesátiletý kouč mohl po delší době dovolit i nesmělý úsměv.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Ano, je to velká úleva, před zápasem jsem netajil, že ten tlak jsem cítil," řekl Lavička. "Byl to pro nás soudný den, navíc jsme nehráli jen za kredit Sparty, ale také českého fotbalu," připomněl trenér, že Sparta byla posledním českým zástupcem v pohárech.

Před odvetou to s českým mistrem vypadalo všelijak. Od vyřazení v předkole Ligy mistrů s Malmö klopýtala Sparta od špatného výkonu k horšímu a ve čtyřech zápasech dvakrát prohrála, jednou remizovala a jen jednou vyhrála. "Věřil jsem, že i po těch nevýrazných výkonech jsme schopni hrát dobrý fotbal," prohlásil Lavička.

"Na naši adresu padlo hodně kritiky a mám radost, jak jsme odpověděli. Někteří tvrdili, že nemáme na to, abychom postoupili do Evropy, proto jsme moc rád, jak rázně jsme zareagovali," přidal letenský kouč. Odmítl však, že by šlo o narážku na kritiku generálního manažera Sparty Jaroslava Hřebíka.

Proti Zwolle, se kterým Sparta v prvním zápase remizovala 1:1, viděl Lavička oproti předchozím nepovedeným zápasům hlavně v proměňování šancí. "Před zápasem nás kritizovali za malou efektivitu a teď jsme dali gól z první střely a šance," uvedl trenér.

Před losem favorita nemá, přestože by se nabízel atraktivní souboj se Slovanem Bratislava, který vede bývalý trenér Sparty František Straka. "Sparta i Slovan jsou ve svých zemích pojmy, bylo by to velmi pikantní," diplomaticky odpověděl Lavička.

Naopak cíl do základní skupiny má Lavička jasný. "Chtěl bych navázat na předminulou sezonu, kdy jsme v Evropské lize postoupili do osmifinále a v něm svedli vyrovnaný souboj s Chelsea," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Zwolle
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články