Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lavička o Bernu: Čeká nás podobný soupeř jako Zwolle

Praha - Young Boys Bern podle trenéra Vítězslava Lavička hrají podobně jako Zwolle, které fotbalisté Sparty vyřadili v předkole Evropské ligy. Jednapadesátiletý kouč také před čtvrtečním druhým zápasem základní skupiny EL na Letné pochválil českého obránce ve švýcarských službách Jana Lecjakse.

Ilustrační foto

"Jeho výkony na místě levého obránce mají velkou kvalitu a pro Bern hraje důležitou roli," řekl Lavička. Jeho slova později potvrdil i kouč Bernu Uli Forte. "Jan je pro mě velmi důležitý. Myslím, že je ve výborné formě a zítra bude mít šanci to dokázat," prohlásil. "Navíc jeho branka zahájila naše působení v Evropské lize," připomněl Forte vysokou výhru 5:0 nad Slovanem Bratislava v úvodním utkání ve skupině.

Právě debakl slovenského celku byl jedním ze zápasů, který Lavička pustil hráčům Sparty v rámci přípravy na zápas. "Čeká nás kvalitní soupeř, který je stylem hry trochu podobný Zwolle. Spoléhají na rychlé hráče na stranách hřiště a také na šikovné hráče na hrotu a pod ním," prohlásil Lavička.

"V obraně je hra Bernu poměrně dobře organizovaná a jejich postavení ve švýcarské lize (5. místo) není náhoda. A také není náhoda, že první zápas se Slovanem jednoznačně ovládli," přidal letenský kouč, který může počítat s uzdraveným Tomášem Přikrylem a Lukášem Váchou, kterému vypršel trest za červenou kartu.

Sparta úvodní zápas Evropské ligy prohrála na hřišti favorita skupiny Neapole 1:3 a proti Bernu chce uspět, protože švýcarský celek považuje za hlavního konkurenta v boji o druhé místo. "Důležitost utkání vnímáme, ale nesnižujeme ani kvalitu Slovanu Bratislava. Každý zápas je důležitý a může být klíčem k postupu," uzavřel Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu čeká další duel Evropské ligy, na Letné přivítá Bern
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články