Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lafata: Vácha to na tréninku netrefuje, asi si to schovává na zápasy

Praha - Ve třetím zápase za sebou dal útočník David Lafata dva góly, tentokrát na Letné zařídil výhru fotbalistů Sparty v Evropské lize 3:1 nad Young Boys Bern. Přesto však kapitán českého mistra veškerou chválu odmítal a naopak ocenil svého spoluhráče Lukáše Váchu za nádherný gól.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Nerad bych to zakřiknul, ale naše hra jde celkově nahoru a my v útoku z toho jen těžíme," řekl Lafata. "Teď to zrovna vychází na mě, ale příště to třeba vyjde na někoho jiného," dodal. Lafata se poprvé trefil zblízka v 28. minutě a v závěru zápasu pojistil výhru po kombinační akci. "U první branky to dal Timy Konaté hezky pod sebe, u druhé to zase udělal dobře Láďa Krejčí s Bořkem Dočkalem a já už jsem to jenom dotlačil do branky," popsal český reprezentant.

Letenský kapitán také pochválil první branku zápasu, kterou dal v 27. minutě po nacvičeném signálu po rohu tvrdou ranou pod břevno Lukáš Vácha. "Byl to nacvičený signál a s Lukášovou tečkou to nemělo chybu. Byla to lahůdka," uvedl Lafata. "Na tréninku to takhle netrefuje, asi si to schovává na zápasy," dodal.

Sparta sice zejména v prvním poločase dominovala, když ale Guillaume Hoarau krátce po přestávce snížil, hosté se dostali zpět do hry. "Trošku nás ten gól zbrzdil, protože přišel moc brzo. Ale na druhou stranu až na pět deset minut po něm jsme soupeře k ničemu nepustili," uvedl Lafata.

Výhra o dvě branky navíc může hodně promluvit do konečného umístění v tabulce, protože právě Bern by měl být podle papírových předpokladů hlavním konkurentem Sparty v boji o druhé postupové místo za favorizovanou Neapolí. "Já jsem nad tím ale takhle nepřemýšlel. Vlastně mě to ani nenapadlo. Ale doufejme, že nám to pomůže," uvedl Lafata. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články