Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lafata dal v Nikósii dva góly. Přemýšleli jsme, že nepojede, přiznal Ščasný

Nikósie - O výhře fotbalistů Sparty 3:1 nad APOEL Nikósie v závěrečném utkání skupinové fáze Evropské ligy rozhodl dvěma góly David Lafata, na Kypr přitom vůbec nemusel s týmem odletět. Trenér Zdeněk Ščasný přiznal, že by vzhledem k jistému postupu nechal čtyřiatřicetiletého kapitána doma odpočívat. "Původně jsme uvažovali, že s námi nepojede, stejně jako David Bičík, ale asi mu to teď nevadí," uvedl kouč.

Sparta prohrávala po brance Cavenaghiho, pod kterou se podepsal špatnou rozehrávkou Konaté. "Samotná chyba před inkasovaným gólem mě nadzvedla, ale je nutné říct, že Timy hrál na postu, který nikdy nehrál. Chybu mu vyčítat zpětně nebudu," řekl Ščasný.

Po přestávce vyrovnal Juliš a pak o výhře hostů rozhodl střídající Lafata. "Kluci hráli dobře, vytvářeli si šance a klíčové bylo, že Lukáš Juliš poměrně brzy vyrovnal. Pak přišel na hřiště David a to je neskutečný...," uvedl Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Lukáše Juliše a Davida Lafaty po utkání APOEL Nikósie - Sparta

Podle Ščasného vyhrála Sparta zaslouženě, varováním ale bylo velké množství zahozených šancí. "Šancí jsme měli dost už v prvním poločase, jen Lukáš Juliš sám, poté měl dvě šance i Tiémoko Konaté ve druhém poločase. V jiných zápasech by se tohle neproměňování šancí mohlo vymstít," prohlásil kouč.

Sparta skončila ve skupině druhá, když ani jednou neprohrála a na první Schalke ztratila dva body. "Dvanáct bodů ve skupině je úspěch. Nemá cenu se už trápit, jestli jich mohlo být víc. Jsme všichni rádi, že jsme postoupili a poslední zápase jsme zvládli vítězně," řekl Ščasný.

Soupeře pro jarní play-off určí Spartě pondělní los. "Přál bych si velké mužstvo, aby byl plný stadion na Letné. Takový Manchester United by byl určitě skvělý pro sparťanské fanoušky," uzavřel Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články