Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kúdela bude muset sledovat, jaké to pro něj bude mít dopady, vyhrožuje Kamarův právník

Záložník Rangers Glen Kamara je podle svého právníka stále otřesený incidentem se slávistou Ondřejem Kúdelou, kterého po odvetném osmifinále Evropské ligy v Glasgow obvinil z rasistické urážky. Finský fotbalista tmavé pleti to řekl v sobotu při setkání se zástupcem UEFA, který události v Ibrox Parku vyšetřuje. Lituje, že po kontroverzním momentu před koncem zápasu neopustil hřiště.

"Kdybych mohl vrátit čas, odešel bych ze hřiště. Ale byl jsem plný emocí a nedokázal jsem myslet jasně," citoval právník Aamer Anwar Kamarovo vyjádření rozhlasové stanici talkSPORT.

"Když hraju, beru to tak, že reprezentuji svou rodinu a všechny malé černé kluky, kteří sní, že budou jednou hrát za svůj tým. Takže Kúdela se nepokusil ponížit jenom mě, ale i mou matku a mou rodinu. Takové rasistické vyjádření od kohokoli je špatné, ale ještě odpornější je to od hráče, který má být profesionál."

Kauzu Kúdela řešil i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Kamara si stěžuje, že ho incident stále poznamenává a nadále čelí útokům na internetu.

"Zástupci UEFA řekl, že to neskončilo na trávníku, ale dál mu chodí rasistické urážky a výhrůžky na sociálních sítích. Říkal, že slova toho hráče mají následky. Pan Kúdela bude muset sledovat, jaké to pro něj bude mít dopady a jak na to bude nahlížet UEFA," řekl Anwar.

Kamara hrál nyní s finskou reprezentací kvalifikaci mistrovství světa. Po návratu bude podle právníka vypovídat na policii, která by pak měla podle Anwarova mínění Kúdelu obvinit.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články