Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kubista: Z Koubka jsme udělali gólmana kola a sami dostaneme z jediné šance gól

Nechtělo se mu výsledku ani věřit. Společně se spoluhráči s Jablonce si vytvořili celou řadu šancí, jenže bylo to Rennes, kdo nakonec vyhrál 1:0. Vojtěch Kubista tak byl po utkání Evropské ligy i přes osobně povedený návrat do základní sestavy pořádně zklamaný a dle něj se opět projevila slabina Severočechů na evropské scéně, neproměňování dobrých pozic.

Jablonecký Vojtěch Kubista (vpravo) v utkání s Rennes
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Záložník Kubista se do základní sestavy Jablonce dostal poprvé od září a hned patřil k nejlepším hráčům. Prohře s Rennes však nezabránil, což mu pokazilo jinak vydařenou premiéru v Evropské lize.

"Je to po tom průběhu velké zklamání. Po většinu zápasu jsme dominovali, ale z jedné střely na branku dostaneme gól. My měli šancí požehnaně, ale stejně jako v ostatních zápasech ve skupině jsme dojeli na jejich neproměňování," zhodnotil Kubista porážku, která odsoudila Jablonec k poslednímu místu ve skupině.

Sám byl téměř u všeho nebezpečného v útoku Jablonce, ale soupeřova brankáře Tomáše Koubka nepřekonal. Naposledy pět minut před koncem mu reprezentační gólman vyrazil ránu pod břevno. "Tomáš nás vychytal. Většinou to tak máme, že ze soupeřova brankáře uděláme gólmana kola," řekl Kubista.

V úvodu sezony nastupoval v základní sestavě, pak ho z ní ale vystrnadil Jakub Považanec a Kubista jen střídal. O to větší motivaci měl ukázat se proti Rennes, kdy dostal i výraznější úkoly směrem do ofenzivy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec – Rennes

"Dozvěděl jsem se to ve středu večer. Hrozně moc jsem se těšil. Ze začátku jsem trochu hledal jistotu, pak jsem se cítil lépe a lépe. Škoda, že to nedopadlo lépe," řekl Kubista.

"Měl jsem více ofenzivních úkolů. Snažit se o presink, tlačit se do brány. Jestli se to dařilo, ať posoudí někdo jiný," dodal.

Jablonec už před zápasem věděl, že ztratil šanci na postup, přesto chtěl Rennes porazit, aby potěšil fanoušky. "Ale v Evropské lize nás trápí koncovka. V lize dáme venku dvakrát po sobě šest branek, ale tady je to zakleté. Lidi by si přitom zasloužili výhru, tak snad se nám to podaří alespoň v posledním utkání v Kyjevě," poznamenal Kubista.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články