Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krejčí se Lyonu nebojí, zápas si jde užít

Lyon - Když před osmi lety fotbalisté Sparty poprvé hráli s Lyonem v Lize mistrů, bylo Ladislavu Krejčímu teprve dvanáct let a dělal při domácím zápase na Letné podavače míčů. Dnes večer už by si talentovaný záložník proti francouzskému klubu měl sám zahrát v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy. Před svým dosud největším zápasem mezi dospělými ale žádnou nervozitu necítí. Přímý přenos utkání sledujte od 20:45 na ČT4 a našem webu.

Ladislav Krejčí
zdroj: ČT4

"Člověk nemůže mít rozklepaná kolena. Musí si to jít užít a těšit se na ten zápas. Podobných zápasů přece jen nemusí být tolik, takže když máme možnost si je zahrát, tak si je musíme užít," řekl Krejčí.

Na osm let starý dvojzápas si pamatuje lépe než leckdo jiný. Domácí utkání, které Sparta prohrála 1:2, sledoval na kraji hrací plochy jako podavač míčů a vzpomíná také na debakl 0:5 z odvety ve Francii. "Snad uhrajeme lepší výsledek. Lyon už není, co býval, ale teď se zase zvedá. Je opět druhý v lize a vrací se k tomu, co předváděl před dvěma lety," připomněl Krejčí, že Olympique předloni hrál semifinále Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Odlet Sparťanů do Lyonu

Člen stříbrné devatenáctky z loňského evropského šampionátu se na zápas na Stade de Gerland velmi těší i proto, že Lyon patří k jeho oblíbeným týmům. "Mám ten klub rád. Když doma hraju na playstationu FIFU, často si ho vybírám. Moc se na ten zápas těším," prohlásil Krejčí.

Sparta si podle něj přijela do Lyonu minimálně pro bod. "Šance určitě je. Věřím, že uděláme dobrý výsledek, což znamená, že uhrajeme remízu, nebo dokážeme zvítězit," konstatoval Krejčí.

Sobotním duelem v Plzni, kde Sparta prohrála 0:1 a cítila se poškozená některými výroky rozhodčího Radka Matějka, se už letenský středopolař nezabývá. "Nemůžeme to brát nějak špatně. Musíme se zakousnout a musí nás to nabudit. Myslím, že už jsme na to zapomněli, a soustředíme se na zápas v Lyonu. Bude plný stadion, doufám, že vyprodáno, tak ani nejde jít na takový zápas jinak než s čistou hlavou," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články