Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kováč: Postup s takhle skromným klubem? Fantazie

Estoril (Portugalsko) - Radoslav Kováč řadí účast Liberce v jarních vyřazovacích bojích Evropské ligy mezi největší úspěchy své kariéry. "Stavím to strašně moc vysoko. Hrál jsem asi čtyřikrát Ligu mistrů, ale postoupit s takovýmhle skromným mančaftem do jarní fáze, to je něco fantastického," řekl mistr Evropy do 21 let po vítězství 2:1 nad Estorilem.

Fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK/AP

Kováče těší, jak Liberec postup vybojoval. Po sérii devíti zápasů bez vítězství se dokázal v posledním duelu v tomto roce semknout a zvítězil v Portugalsku 2:1. "Je to obrovská úleva. Poslední měsíc jsme neměli moc dobrý, ale řekl jsem klukům, že se musíme zvednout a vybojovat to," uvedl kapitán Slovanu.

"Musím pochválit Karišika a Frýdka, jsem na ně hrdý. Hlavně Karišik dlouho nehrál, ale odbouchal to fantasticky," řekl Kováč. Když bývalý hráč Spartaku Moskva či West Hamu United přicházel před rokem pod Ještěd, nečekal, jakou spanilou cestu Liberec odstartuje. "Asi jsme trochu předběhli svůj vývoj," dodal.

"Jediné, co mě mrzí, že nemáme v lize o pět bodů víc," připomněl Kováč, že v domácí soutěži je Slovan po podzimu až šestý, má ale jen tříbodovou ztrátu na třetí místo. Můžeme se v zimní přípravě aspoň nachystat. Potřebujeme jednoznačně posílit. Doufám, že vedení to vidělo a bude reagovat," dodal čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články