Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kouč Liberce: Jedeme nad plán, postup stavím na úroveň titulu

Liberec - První rok domácí titul, v minulé sezoně třetí místo a teď postup přes favorizované Udine do základní skupiny Evropské ligy. Trenér Jaroslav Šilhavý sbírá po příchodu k libereckým fotbalistům úspěchy a sám je překvapený, jakých výsledků jeho tým dosahuje. "Asi jedeme nad plán," komentuje. Podle něj za to může hlavně klubová filozofie a tou je práce s mladými hráči. Přesto Šilhavý věří, že Liberec bude v základní skupině Evropské ligy konkurenceschopný. Postupu si hodně váží. "Možná to stavím na úroveň titulu," poznamenal Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Jakub Macháček

Těší ho, že se Liberec v předkolech každým odehraným zápasem zlepšoval. Po prohře v úvodním utkání v lotyšské Rize 1:2 najel na úspěšnou výsledkovou vlnu a z dalších pěti zápasů si připsal čtyři výhry a jednu remízu. "Začali jsme trochu rozpačitě, ale každým zápasem jsme nasbírali zkušenosti a zúročovali je v dalších kolech," řekl Šilhavý.

Ve 3. předkole Slovan přešel před silný Curych, v závěrečném předkole pak zdolal ještě většího favorita. "Odborná ani laická veřejnost nám moc nevěřila. Curych byl velice silný dopředu, Udine ještě vyšší level. Funguje tu takový liberecký rodinný duch. Ten kádr třeba není takový jako v Plzni nebo na Spartě, přesto se kluci dokázali semknout a udělat fantastický výsledek."

Kouč Jaroslav Šilhavý: "Možná i vedení je z tohohle výsledku překvapené. Filozofií klubu je pracovat s mladými, hrát dobrý fotbal, aby chodili diváci."

Jeho svěřenci prošli do základní skupiny navzdory tomu, že klubové vedení chce hlavně pracovat s mladými hráči. "Ale není to ještě úplně na to, abychom mohli konkurovat takovým týmům jako Udine. Abychom se tam někde udrželi, musel by ten tým být úplně jiný," přemítal liberecký trenér.

Tím naznačil, že by tým pro úspěšné účinkování v základní skupině pohárů potřeboval ještě doplnit. "Věřím, že si s vedením společně sedneme a vyhodnotíme to. Máme před sebou šest zápasů ve skupině s kvalitními evropskými soupeři, a když viděli ten plný stadion, tak by něco přijít mohlo," řekl Šilhavý.

I tak věří, že současný kádr má na to, aby sehrál ve skupině důstojnou roli. "Spolu s vedením uděláme vše pro to, abychom byli pro zápasy ve skupině konkurenceschopní. Před rokem jsme neměli kvalitu pro dostřídání, teď už se to doplnilo. Abychom ale mohli pomýšlet ještě výš, můžeme třeba i ty mladé přivést, ale kvalitnější," podotkl Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články