Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kouč Arsenalu Arteta: Zklamání z vyřazení jen tak nezmizí, příští zápas je finále

Arsenal musí skousnout velice hořký konec v evropských soutěžích a trenér Mikel Arteta má o čem přemýšlet. Vyřazení v osmifinále Evropské ligy se Sportingem Lisabon po penaltovém rozstřelu považuje za velkou ránu, z níž se lídr Premier League musí rychle vzpamatovat. Příští utkání (v anglické lize proti Crystal Palace) španělský kouč označil za finále.

"Je to velká rána. Opravdu jsme chtěli postoupit a bojovat v téhle soutěži co nejdéle," řekl Arteta.

Arsenal po úvodní remíze 2:2 začal v Londýně lépe a v 19. minutě otevřel skóre Granit Xhaka. Hosté vyrovnali po hodině hry díky úchvatné střele Pedra Goncalvese téměř z poloviny hřiště. V penaltovém rozstřelu selhal domácí Gabriel Martinelli, zatímco hráči Sportingu všechny své pokusy proměnili.

Londýnské mužstvo se bude ve zbytku sezony soustředit na anglickou ligu, kterou vede o pět bodů před Manchesterem City.

"Zklamání z vyřazení jen tak nezmizí, ale situace je teď jasnější. Zbývá nám 11 zápasů a ten příští s Crystal Palace je finále. Musíme se do neděle dát dohromady, udržet maximální koncentraci a zvítězit," prohlásil čtyřicetiletý trenér, jehož svěřenci usiluji o první titul od roku 2004.

Arsenal v odvetě se Sportingem už v prvním poločase přišel o dva obránce. Kvůli zranění museli vystřídat bek Takehiro Tomijasu a stoper William Saliba.

"U Tomijasa to vypadá docela vážně. Podle jeho bezprostřední reakce i podle toho, co mi řekl. U Williama nevím. Kvůli bolesti nemohl pokračovat, takže jsme ho museli stáhnout," přiblížil Arteta.

Utkání Arsenal – Sporting Lisabon
zdroj: REUTERS

Hosté, kteří dohrávali závěr prodloužení bez vyloučeného Manuela Ugarteho, vnímali postup jako zasloužený. "Výsledek je to, na čem záleží. Ale musím zatleskat hráčům. Oceňuji, jak se například zvedli po inkasovaném gólu. Prodloužení nás stálo hodně sil. Při penaltách jsme měli více štěstí, ale myslím, že to bylo zasloužené," uvedl trenér Sportingu Rúben Amorim.

"Za to, co jsme předvedli v obou zápasech, jsme si postup zasloužili. Vždycky jsme věřili. Můj gól? Ani nevím. Viděl jsem, že brankář (Aaron Ramsdale) byl trochu dál od své čáry, tak jsem to zkusil. Všechno dokonale vyšlo," dodal záložník Goncalves.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články