Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kopic má o Sportingu jasno: Je to suverénně nejlepší soupeř v sezoně

Plzeň čeká jasně nejlepší soupeř v dosavadním průběhu sezony, soudí Jan Kopic. Sedmadvacetiletý reprezentant by si z úvodního osmifinále Evropské ligy v Lisabonu rád odvezl výsledek hratelný do odvety. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 20:30.

Slavící Jan Kopic z Plzně
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Je to hodně kvalitní tým a budeme muset předvést to nejlepší, co umíme, abychom mohli uspět. Jejich výsledky i kádr hovoří za všechno. Myslím, že je to suverénně nejlepší soupeř, se kterým budeme hrát," řekl Kopic.

Plzeň má možnost stát se teprve druhým mužstvem, které v tomto ročníku na stadionu Sportingu zvítězí. Zatím se to podařilo jen v září Barceloně ve skupině Ligy mistrů (1:0). "Bylo by to moc pěkné, ale já bych byl rád, abychom si přivezli nějaký výsledek, který by nám dal reálnou šanci doma zabojovat. Ne kalkulovat s tím, že musíme dát tři nebo čtyři góly. To by asi moc reálné nebylo," uvedl Kopic.

Třetí tým portugalské ligy je podle něj mimořádně silný i venku. "Koukal jsem, že v předkole Ligy mistrů doma remizovali se Steauou 0:0 a v Bukurešti jim dali pětku (5:1). Takže i když přivezeme dobrý výsledek, nemůžeme se na nic spoléhat. Jsou tak kvalitní, že nám doma mohou dát jako Bukurešti pět gólů," upozornil záložník Viktorie.

Západočeši se chtějí na třetí pokus dostat mezi nejlepší osmičku Evropské ligy. V roce 2013 v osmifinále nestačili na Fenerbahce Istanbul, o rok později vypadli s Lyonem. "Já nehrál ani osmifinále, takže pro mě je motivace už tohle. Když půjdeme ještě dál, bude velký bonus vyřadit takového soupeře," prohlásil Kopic.

Nejlepším střelcem Sportingu je nizozemský vytáhlý útočník Bas Dost, kterého však trápilo svalové zranění a jeho dnešní start je nejistý. "V posledním ligovém utkání s Portem, které jsme viděli na videu, nehrál, protože měl nějaké zdravotní problémy. Nevím, jestli nastoupí proti nám. Ale pokud by nastoupil, věřím, že naši stopeři si s ním poradí," řekl Kopic.

"Samozřejmě když vám chybí nejlepší střelec týmu, který dá dvacet třicet gólů za sezonu, výhoda pro soupeře to být může. Ale v tomhle dvojzápase se to může vyvinout jakkoliv. Bude to záležet hlavně na nás," dodal bývalý hráč Jihlavy či Jablonce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články