Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Komentátor Vlášek: Takový úspěch Sparty nikdo nepředpokládal

Praha – Fotbalisté Sparty sice zakončili sezonu v Evropské lize prohrou s Villarrealem 2:4, hráči i trenér Zdeněk Ščasný ale mohou být podle komentátora ČT sport Vlastmila Vláška právem pyšní, že se dopracovali až do čtvrtfinále. "Je to úspěch, samá pozitiva. Že Sparta dojde mezi osm nejlepších týmů, to nikdo nepředpokládal," uvedl. Podle Vláška teď bude záležet na tom, jak Sparta s nabytými zkušenostmi naloží v boji o základní skupinu příštího ročníku Ligy mistrů.

"Sparta měla větší držení míče než Villarreal, hodně šancí, hrála sympaticky, nebetonovala, snažila se hrát aktivně," řekl Vlášek. "Ovace publika dokumentují, že fanoušci tuhle hru kvitují více," řekl směrem k hernímu systému, který Ščasný praktikuje. "Snažil se je naučit hrát trochu jinak, možná agresivněji. Sice dost faulují, ale je tam i zdravá agresivita. Je to i dané tím, že Sparta posílila o některé hráče," dodal.

Podle Vláška ale musí být kromě důraznosti vidět i fotbalová nadstavba. "Agresivita za trenéra Vítězslava Lavičky nebyla. Sparta dokáže hrát i pěkný kombinační fotbal. Mají na to i typy hráčů – Dočkal, Frýdek. Tohle vše si sedlo dohromady. Sparta měla i štěstí, ale to potřebují všechny týmy. Je to i o kvalitě útočníků. Cédric Bakambu v dresu soupeře ukázal, že je skvělý fotbalista, a Sparta šance neproměňovala. Naopak v Krasnodaru nebo na Laziu produktivní byla. Dříve toho štěstí bylo více, včera moc ne," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Vlastimil Vlášek o tažení Sparty letošní EL

Dalším aspektem byla rozpadlá obrana. "I když pravdou je, že v prvním utkání hráli Brabec a Costa a Villarreal motal Spartu daleko více než na Letné. Byly tam ale individuální chyby, kdy se Sparta nedokázala chytit s útočníky nebo neubránila roh. Co do herního projevu to ale bylo velmi příjemné představení," dodal Vlášek.

Poslední zápas v Evropské lize odehrál obránce Radoslav Kováč. "To byl hezký příběh. Docela to stíhal na to, že po téměř roce naskočil do ostrého zápasu. V 36 letech to není jednoduché, ale je velmi zkušený fotbalista. Sám říkal, že už není tak rychlý, ale skvěle si to užil. Zápasy proti Villarrealu zvládl," zamyslel se Vlášek.

S výhledem na blížící se nové ročníky evropských pohárů bude důležité, jaké hráče Sparta v létě přivede do kádru a kdo naopak odejde. "K nějakému pohybu určitě dojde, je otázka, v jakém množství to bude. Hodně se mluví o třiadvacetiletém Ladislavu Krejčím, který ještě zahraniční angažmá nezažil," řekl Vlášek směrem k záložníkovi, kolem něhož údajně monitorují situaci anglické kluby.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články