Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kolář: Vždycky jsme postupovali, ale je to těžší a těžší

Plzeň - Záložník Daniel Kolář měl radost, že jeho Plzeň dokázala na závěr skupiny Evropské ligy odehrát vyrovnanou partii s favorizovaným Villarrealem a jen vinou gólu v nastavení remizovala 3:3. Autora první branky domácích však hodně mrzí nevydařený podzim v pohárech. "To štěstí, které jsme měli v minulých letech, se letos od nás trošku odvrátilo," uznal.

"Počínaje Tel Avivem (3. předkolo Ligy mistrů), kdy jsme v 80. minutě dvojzápasu ještě postupovali, a nakonec jsme vypadli. Dneska jsme ještě v 92. minutě vedli 3:2 a skončilo to 3:3. Ale to je fotbal," dodal Kolář.

Remízu s aktuálně pátým celkem španělské ligy však bere. "Je to samozřejmě cenný výsledek. Mám hlavně radost z toho, že jsme ukázali, že dokážeme hrát vyrovnanou partii s týmem, který hraje o špičku španělské ligy," uvedl reprezentant. "Nejenom, že jsme dali tři góly, ale měli jsme ještě spoustu věcí, kdy jsme si nedali třeba finální přihrávku, skočilo to, nebo jsme to pokazili. To určitě mrzí taky," doplnil Kolář.

Plzeň v dramatickém závěru poslal v 90. minutě do vedení Hořava, ale ve čtvrté minutě nastaveného času hostům zachránil bod kapitán Bruno. "Už jsme věděli, že běží nastavení a vedeme. Hodně jsme se zatáhli a čekali na konec. Villarreal má takovou kvalitu, že když si tu šanci vytvoří, většinou ji promění," konstatoval Kolář.

Už v osmé minutě otevřel skóre z pokutového kopu, při kterém poslal brankáře Villarrealu Barbosu na opačnou stranu. "Věřil jsem si. Už jsem potřeboval dát gól, tak jsem rád, že jsem ho dal aspoň z penalty," uvedl.

Viktoria poprvé ze skupiny LM nebo EL nepostoupila do jarních bojů, v konkurenci Rapidu Vídeň, Villarrealu a Minsku skončila se čtyřmi body třetí. "Myslím, že o tom rozhodl dvojzápas s Vídní, na kterou jsme měli, ale bohužel. Vždycky jsme tady postupovali a lidi si na to tak nějak zvykli. Já myslím, že je vždycky svátek se někam dostat a sezonu od sezony je to těžší. Letos jsme se o tom stoprocentně přesvědčili," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Villarreal
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články