Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kati Sparty z Trabzonsporu nakročili do EL. Slovan Bratislava zdolal PAOK

Po zdolání Sparty se jim postavil do cesty ještě jeden soupeř, ale fotbalisté Trabzonsporu znovu ukázali, že to s účastí v Evropské lize myslí vážně. Turecký tým vyhrál na hřišti AEK Atény 3:1 a před závěrečnou odvetou jsou ve výborné pozici. K výhře pomohl asistencí i český obránce Filip Novák. V boji o základní skupinu zůstává i Slovan Bratislava, který doma porazil gólem z nastavení řecký PAOK Soluň, v jehož dresu střídal Miroslav Stoch, 1:0.

Fotbalisté Trabzonsporu se radují z gólu na hřišti AEK
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Na 1:1 se povedlo hostům vyrovnat až o pět minut později, kdy se míč po rohovém kopu odrazil na zadní tyč k Novákovi, který ho patičkou přiklepl před branku, kde skóroval osamocený Caleb Ekuban. Ghanský útočník pak v 70. minutě završil hattrick.

Zápas se hrál bez diváků kvůli disciplinárnímu trestu, který AEK dostal od UEFA za výtržnosti svých fanoušků v utkání Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterodam z minulé sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Wolverhampton přestřílel Turín a má blízko k postupu

Přemožitelé Plzně a Mladé Boleslavi pouze remizovali. Antverpy uhrály v Nizozemsku s Alkmaarem výsledek 1:1 poté, co domácí využili početní výhodu po vyloučení Aurelia Buty v 73. minutě. Rumunský FCSB hrál s portugalským Guimaraesem bez branek.

PSV Eindhoven bez Michala Sadílka, který chyběl kvůli trestu za žluté karty z minulých zápasů, porazil Apollon Limassol 3:0.

Slovan Bratislava vstřelil ve čtvrté minutě nastavení jediný gól utkání proti PAOK Soluň, když dorazil míč do prázdné branky Myenty Abena. V dresu hostů se slovenským divákům představil i Miroslav Stoch, bývalý hráč Slavie nastoupil od 80. minuty.

Proč Sparta neprošla přes Trabzonspor? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Mistrovská část:

Astana - BATE Borisov 3:0 (2:0), Suduva Marijampole (Lit.) - Ferencváros Budapešt 0:0, Ludogorec Razgrad - Maribor 0:0, FC Kodaň - Riga FC 3:1 (1:1), Linfield (Sev. Ir.) - Karabach 3:2 (2:1), Celtic Glasgow - AIK Stockholm 2:0 (0:0), Slovan Bratislava - PAOK Soluň 1:0 (0:0).

Nemistrovská část:

Malmö - Jehuda Tel Aviv 3:0 (2:0), Feyenoord Rotterdam - Hapoel Beerševa 3:0 (1:0), AEK Atény - Trabzonspor 1:3 (1:2), Legia Varšava - Glasgow Rangers 0:0, FCSB (Rum.) - Vitória Guimaraes 0:0, Alkmaar - Antverpy 1:1 (0:1), Gent - Rijeka 2:1 (0:1), PSV Eindhoven - Apollon Limassol 3:0 (0:0), Štrasburk - Eintracht Frankfurt 1:0 (1:0), Braga - Spartak Moskva 1:0 (0:0), FC Turín - Wolverhampton 2:3 (0:1), Espaňol Barcelona - Luhansk (Ukr.) 3:1 (0:1), Partizan Bělehrad - Molde 2:1 (1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články