Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karavajev proti Rostovu debutoval za CSKA. Cílem je teď vyhrát, říká sparťanský obránce

Rostov na Donu – Před čtyřmi lety si na hřišti Rostova připsal svůj první profesionální start kariéry. Tehdy jeho CSKA uhrálo na půdě soupeře pouze remízu, nyní chce Vjačeslav Karavajev už v dresu Sparty zvítězit. O soupeři toho prý celý klub ví dostatek.

Vjačeslav Karavajev (ve žlutém) v utkání proti Southamptonu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Pamatuji si to naprosto přesně, odehrál jsem tady prvních patnáct minut za CSKA," řekl Karavajev. "Teď pro mě zápas také hodně znamená, protože jsem Rus a hraju doma. Ale musíme vyhrávat, ať už v české lize, nebo Evropské lize," dodal.

Před čtyřmi lety Karavajev v závěru utkání zaskočil za zraněného Kirilla Nababkina a pomohl moskevskému celku k bezbrankové remíze. Teď má bývalý hráč Dukly a Jablonce větší ambice. "Co nám trenér o soupeři řekl, nepovím. Ale víme toho dost a budeme se snažit předvést co nejlepší fotbal, jaký umíme. A cílem je tady vyhrát," přidal jednadvacetiletý obránce.

Rostov do Evropské ligy prošel z Ligy mistrů, kde mimo jiné dvakrát o gól prohrál s Atléticem Madrid a doma si poradil 3:2 s Bayernem Mnichov. "Rostov má teď velmi slušné jméno. Udělal si ho druhým místem v ruské lize a na podzim v Lize mistrů. Má teď velmi dobrou reputaci," uvedl Karavajev.

Situaci ve Spartě a zápasu proti Rostovu se detailně věnuje i Fotbal fokus podcast (od 13:20)

Slušné jméno má ale po loňském tažení Evropskou ligou i Sparta, která si poradila s Krasnodarem i Laziem Řím a skončila až ve čtvrtfinále proti Villarrealu. Hlavní trenér Tomáš Požár tak věří, že Letenští budou schopni na úspěch navázat. 

"Tým se trošku obměnil, ale máme pocit, že jsme dostatečně silní. Přijeli jsme odhodlaní s tím, že chceme uspět. Jsem přesvědčen, že tento tým je připraven na to, aby zaznamenal podobný úspěch jako loni," myslí si Požár.

Výhodou Sparty by mohlo být, že je z domova zvyklá na mrazivé počasí, které má zápas provázet. Oproti tomu Rostov se teprve v úterý vrátil ze soustředění v Turecku. "Uvidíme, zítřejší zápas nám odpoví. Máme dobré informace o programu soupeře a věděli jsme, že byli na soustředění a vrátili se včera," řekl Požár.

Trenéra Sparty nerozhodilo ani to, že Rostov se během přípravy snažil komplikovat Spartě získávání informací o soupeři. "Je to běžná praxe. Nikdo nechce odkrývat karty a chce mít trumfy v zásobě. Nebylo to nic, co by nás nebo Rostov překvapilo," přidal jednačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články