Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Juventus může v Lisabonu nakročit k domácímu finále

Praha – Fotbalisté Juventusu Turín mají stále šanci zahrát si 14. května finále Evropské ligy na vlastním stadionu. V cestě jim ale stojí lisabonská Benfica, kterou čeká už třetí semifinále EL za poslední čtyři sezony. Úvodní semifinále se odehraje na hřišti čerstvého portugalského mistra, přímý přenos vysílá od 20:45 ČT sport a náš webu. Ve druhém duelu FC Sevilla hostí ve španělském souboji Valencii, zápas můžete sledovat na našem webu v podrobné on-line reportáži

Radost hráčů Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst

Loňský finalista Benfica chce potvrdit výtečnou formu na svém hřišti, kde v EL ještě nikdy neprohrál a v 15 ze 17 utkání zvítězil. "Ziskem titulu jsme splnili náš hlavní cíl v sezoně, ale ta pro nás může skončit ještě lépe. Odložme mistrovské oslavy a soustřeďme se na zápas s Juventusem," nabádal kouč "Orlů" Jorge Jesus.

Juventus se s Benfikou naposledy střetl ve čtvrtfinále Poháru UEFA v roce 1993. Hráči "Staré dámy" prohráli v Lisabonu 1:2, ale po domácím vítězství 3:0 postoupili. Obě utkání tehdy odehrál v dresu italského šampiona jeho současný trenér Antonio Conte.

"Když jsme na podzim vypadli z Ligy mistrů a přesunuli se do Evropské ligy, tak nám fakt, že bychom mohli hrát finále na našem stadionu, dodal ještě více motivace. Věříme, že tento cíl dokážeme splnit," prohlásil záložník Juventusu Claudio Marchisio.

Sport
zdroj: ČT4

Španělské semifinále bude specifické pro kouče Sevilly Unaie Emeryho, který v letech 2008 až 2012 vedl Valencii. "Oba týmy jsou vyrovnané v každém směru. Byla by chyba si myslet, že jsme favority na postup kvůli současnému postavení v tabulce. Valencie je skvělý tým," uvedl Emery.

Sevilla je ve španělské lize i díky devíti výhrám z posledních deseti kol pátá, její rival je na osmé pozici. Valencie si ale na andaluský celek věří, protože v tomto ročníku La Ligy s ní ze dvou duelů získala čtyři body. Navíc ve čtvrtfinále jako první tým v historii Evropské ligy dotáhla úvodní ztrátu 0:3, když v domácí odvetě deklasovala Basilej 5:0 po prodloužení.

"Protože jsme došli až sem, musíme udělat vše pro to, abychom se dostali ještě dál. Přistoupíme k zápasu se Sevillou, jako by byl náš poslední, a pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek do domácí odvety," řekl útočník Valencie a autor hattricku proti Basileji Paco Alcácer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články