Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jsem pyšný na tým. Chtěl bych znovu do Anglie, přidal se Bořil k přání Provoda

Slavii dovedl z pozice kapitána do další fáze Evropské ligy a v souvislosti s úspěchem klubu neskrýval hrdost a pýchu. Obránce sešívaných Jan Bořil přispěl k odvetné výhře Pražanů 2:0 na hřišti Leicesteru a pochvaloval si zejména defenzivní činnost týmu. Zároveň věří, že český mistr může zopakovat tažení z předloňského roku, kdy došel v soutěži až do čtvrtfinále.

Slávista Jan Bořil ve vzdušném souboji v utkání proti Leicesteru
zdroj: ČTK/AP autor: Rui Vieira

Slavia stejně jako před dvěma lety proti Genku postoupila z úvodního kola jarní části poté, co doma uhrála bezbrankovou remízu. "Bavili jsme se o tom. Tam jsme taky nebyli favority, a zvládli jsme to tam. Pak jsme si věřili víc a víc na hřišti. Tentokrát jsme tady a zase jsme postoupili. Takže doufejme, že bude taková jízda, jako byla předtím. Všichni si vážíme toho, že jsme postoupili," řekl Bořil.

Z postupu přes Leicester, který v roce 2016 vyhrál anglickou ligu, byl naprosto nadšený. "Krásné pocity. Jsem pyšný na tým, co jsme dokázali, že vůbec můžeme být tady. Všichni jsme si to užili. Chtěli jsme za každou cenu postoupit, dali jsme do toho všechno a zaplaťpánbůh, že jsme to zvládli. Hlavně jsme vstřelili dva góly na půdě Leicesteru, takže klobouk dolů před námi," prohlásil Bořil.

Slavia jako první tým v pohárech dokázala proti Leicesteru ve dvojzápase udržet čisté konto. "Je to cenné, protože na Leicester jsme se koukali už dřív, když vyhráli titul. Vardy, Barnes, Maddison a další jsou de facto nejlepší fotbalisté světa, dávají plno gólů. A my jsme to ubránili," pochvaloval si Bořil.

Ocenil teprve dvacetiletého stopera Davida Zimu. "Jsme hrozně šťastní, že defenziva nám klapala na jedničku. Koho bych chtěl vyzdvihnout, tak je určitě Zimič. Je neskutečné, co dokázal, jakou má rychlost. Hrozně nám tímhle pomohl," řekl Bořil.

Věří, že los přisoudí slávistům pro osmifinále znovu tým z Premier League. "Chtěl bych znovu do Anglie, chtěl bych Manchester United. Doufám, že se nám to splní. Teď se nám v Anglii dařilo," dodal Bořil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články