Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Atletika ČR 2024

Jedlička chytil penaltu, Vašulín nastřelil tyč. Plzeň hrála s Ludogorcem bez branek

Fotbalisté Plzně mají druhý bod v hlavní fázi Evropské ligy. Po šokující remíze 3:3 z minulého týdne ve Frankfurtu tentokrát uhráli s Ludogorcem Razgrad doma remízu 0:0. Domácí gólman Martin Jedlička zlikvidoval pokutový kop, útočník Daniel Vašulín nastřelil tyč.

Utkání Plzeň – Ludogorec Razgrad
zdroj: ČTK

Bulharský šampion po týden staré prohře 0:2 se Slavií poprvé v hlavní fázi bodoval. Ludogorec zůstal neporažen i ve třetím vzájemném duelu v soutěžích UEFA, v roce 2016 vyřadil Viktorii v kvalifikaci Ligy mistrů.

V dalším zápase ligové fáze plzeňské mužstvo nastoupí 24. října v Soluni proti PAOK. Po změně formátu pohárů v hlavní fázi všech 36 týmů tvoří jednu společnou tabulku. Všechny celky sehrají osm zápasů s různými soupeři, první osmička postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze.

Šanci dostali Panoš a Jirka

Trenér Viktorie Koubek po delší době postavil do základní sestavy mladíka Panoše, který se na začátku sezony uvedl gólem při venkovním vítězství 2:1 v úvodním utkání 3. předkola proti Kryvbasu Kryvyj Rih. Na pravém halfbeku tentokrát dostal nezvykle šanci Jirka.

První poločas byl poměrně opatrný. Viktoria působila aktivnějším dojmem a dostala se do dvou slušných šancí. V 18. minutě se uvolnil Adu, místo přihrávky na Šulce zvolil střelu a zamířil nad. Ghanský útočník tak nenavázal na branky z předchozích dvou soutěžních zápasů.

Za polovinou úvodního dějství si na přímý kop naběhl Jemelka, hlavou trefil jen střed branky, kde stál gólman Bonmann. Ani stoper Viktorie nenapodobil trefu z Frankfurtu, kde v nastavení zařídil remízu 3:3. Hosté ještě do přestávky museli střídat, zraněného Vidala nahradil Camara.

Piotrowski při penaltě selhal

Krátce po změně stran zahrál ve vlastním vápně rukou Jemelka a sudí Bognár po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu nařídil penaltu. Kapitán Ludogorce Piotrowski však zahrál pokutový kop nedůrazně po zemi, jen nechal vyniknout brankáře Jedličku a pokazil si oslavu pátečních 27. narozenin. Viktoria neinkasovala v jedenáctém domácím utkání v pohárech po sobě.

Západočeši pak dlouhé minuty dobývali obranu soupeře, ale nedařilo se jim ve finální fázi. V 73. minutě se probil do zakončení Vašulín, jenž po poločase vystřídal Panoše, a hosty zachránil tyč.

Rozhodnout nedokázal ani na začátku šestiminutového nastavení kapitán Kalvach, ranou zpoza vápna těsně přestřelil. Západočeši, kteří v minulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, neprohráli v pohárech v základní době už 22 utkání po sobě, tato remíza je ale pro ně v boji o postup ztrátou.

Viktoria Plzeň – Ludogorec Razgrad 0:0

Rozhodčí: Bognár – Buzás, Kóbor – Vad (video, všichni Maď.). ŽK: Kalvach, Šulc – Rick, Son, Pedro Naressi. Diváci: 10 317.

Plzeň: Jedlička – Dweh, Markovič, Jemelka – Jirka (64. Kopic), Červ, Kalvach, Cadu (87. Mosquera) – Panoš (46. Vašulín), Šulc – Adu (71. Ricardinho). Trenér: Koubek.

Razgrad: Bonmann – Witry, Verdon, Almeida (78. Terziev), Son – Čočev (78. Duarte), Pedro Naressi, Piotrowski – Caio Vidal (34. Camara), Rwan (67. Duah), Rick. Trenér: Jovičevič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články