Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jablonečtí chtějí urvat postup na umělé trávě

Drammen (Norsko) – Pro postup si chtějí dojet fotbalisté Jablonce do norského Strömsgodsetu. V prvním utkání 3. předkola dokázali Severočeši zvítězit nad severským soupeřem 2:1 a rádi by na dobrý výsledek navázali i na severu Evropy. V Drammenu, kde Strömsgodset hraje svá domácí utkání, ale na Jablonec čeká umělý trávník, který domácí považují za svůj trumf do odvety. Přímý přenos utkání sledujte od 19:55 na ČT sport a našem webu.

Jablonečtí v úvodním zápase norského soupeře většinu času přehrávali, vítěznou branku ale dali až v nastavení. "Jsem přesvědčený, že ten gól na 2:1 bude hrát v tom dvojzápase obrovskou roli. Jet do odvety s náskokem je samozřejmě příjemnější než s výsledkem 1:1," konstatoval Skuhravý.

I když jeho svěřencům stačí v Drammenu uhrát remízu, na bránění výsledku se nehodlají spoléhat. "My ani neumíme hrát na 0:0. Budeme hrát stejně aktivně jako doma. Něco v koutku duše mi říká, že budeme muset vstřelit branku. Jedeme si pro postup, samozřejmě ale s plným respektem a pokorou k soupeři," uvedl jablonecký trenér, pod jehož vedením Severočeši prohráli jediný z jedenácti soutěžních zápasů.

Vítěz Poháru České pošty si před odvetou věří i proto, že v prvním zápase soupeře výrazným poměrem přestřílel (25:8). "Bylo vidět, že na ně máme, přehrávali jsme je. Věřím, že jsme natolik silný mančaft, že venku jeden dva góly dáme," přál si ofenzivní záložník Jan Vošahlík, autor vítězné trefy z prvního duelu.

Druhý tým norské ligy hraje domácí zápasy na umělé trávě, Jablonečtí ale obavy nemají. Přizpůsobili tomu tréninky, v posledních dnech se připravovali na umělém povrchu. "Tím, že jsme ze severu, tak jsme na umělce docela často. Beru to jako fakt," uvedl Skuhravý. "V zimě hrajeme na umělce dost zápasů. Navíc v Norsku má být dobrá, takže nám to nebude dělat problémy," doplnil útočník Michal Hubník.

Norové ale považují domácí prostředí s umělou trávou za svůj velký trumf. V evropských pohárech sice doma zvítězili v jediném z devíti zápasů, v Drammenu však momentálně drží dlouhou sérii bez porážky. "Myslím, že to bude úplně jiný zápas než v Jablonci. Doma budeme hodně silní, vždyť jsme tu neprohráli 32 utkání za sebou. Myslím, že máme dobrou šanci na postup," prohlásil trenér Ronny Deila.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonečtí fotbalisté před odletem do norského Strömsgodsetu

Strömsgodsetu se vrací do sestavy bek Storbäk, který v prvním utkání nehrál kvůli trestu za vyloučení. Složení defenzivy naopak řeší Skuhravý, v nedělním ligovém duelu postrádal hned tři obránce a navíc se zranil i Novák. Oba týmy budou ve čtvrtek usilovat o teprve třetí postup v pohárech. Jablonec dosud přešel pouze přes ázerbájdžánský Karabach v roce 1997 a předloni přes albánský tým Flamurtari Vlora. V Drammenu by rád potvrdil, že české týmy s norskými soupeři neprohrávají. Zvítězily ve všech pěti předešlých dvojzápasech. Pokud by Baumit uspěl, čekalo by ho na cestě do základní skupiny Evropské ligy ještě závěrečné 4. předkolo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články