Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Jablonec zkusí v odvetě odčinit domácí prohru s Betisem

Praha - Jablonec je před odvetou závěrečného 4. předkola Evropské ligy ve velmi těžké pozici. K premiérovému postupu do základní skupiny totiž musí severočeští fotbalisté na hřišti Betisu Sevilla odčinit porážku 1:2 z úvodního domácího duelu. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 21:30.

Hráči Jablonce mají za sebou vyrovnanou partii se španělským favoritem. Minulý čtvrtek měli i dostatek šancí na překvapivou výhru, nakonec však v 86. minutě inkasovali. "Jsem na kluky hrdý. Z mého pohledu jsme odehráli velký zápas, jediná vada je výsledek," zhodnotil první duel trenér Roman Skuhravý.

Po domácí porážce přesto věří, že vývoj dvojzápasu ještě není zcela ztracený a jeho svěřenci dokážou Sevillu zaskočit. "Pojedeme si to užít. Budeme hrát znovu otevřenou partii, budu věřit do 95. minuty," upozornil Skuhravý. Baumit však dokázal v evropských pohárech postoupit pouze přes ázerbájdžánský Karabach, albánský tým Flamurtari Vlora a letos přes norský Strömsgodset.

Odvetu s Betisem nevzdávají ani hráči. "Je jasné, že šance už není moc veliká. Ale popereme se o to. Víme, že budeme muset dát dva góly. Když dáme brzy gól, může se stát cokoliv," uvedl kapitán Karel Piták, jehož tým může povzbudit fakt, že v této sezoně skóroval v devíti z deseti soutěžních zápasů. "Pro většinu z nás to bude největší stadion, na kterém jsme kdy hráli. Necháme na tom hřišti duši, je to pořád hratelný výsledek," doplnil autor branky z prvního duelu Jan Kopic.

Zatímco Jablonec v generálce na odvetu vyhrál 1:0 v Olomouci, Betis ve španělské lize podlehl Celtě Vigo 1:2 a po dvou kolech nemá na kontě ani bod. Kouče Josého Mela Péreze mrzelo neproměňování šancí a doufá, že odveta bude vypadat jinak než první duel na stadionu Střelnice. "Hráči si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak dobrým týmem Jablonec je. Teď budeme chtít diktovat tempo my," upozornil.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec odletěl k odvetě do Sevilly
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články