Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

I Boleslav potkaly problémy. Cesta do Šymkentu jí trvala 15 hodin

Cesty k venkovním zápasům 2. předkola Evropské ligy jsou pro české celky zatím zakleté. Potíže měl před týdnem při cestě do Arménie Jablonec a s komplikacemi se nyní potýkala i Mladá Boleslav, která letěla do kazašského Šymkentu. Fotbalisté středočeského klubu před čtvrteční odvetou strávili přepravou 15 hodin. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Mirzad Mehanovič z Ordabasy Šymkent střílí gól do sítě Mladé Boleslai
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Tým Mladé Boleslavi odletěl z Prahy na 4200 kilometrů dlouhou cestu v úterý před desátou hodinou večer. Jelikož středočeský celek zvolil malý stroj, měl v plánu dvě zastávky na dotankování paliva.

První mezipřistání v Bukurešti se obešlo bez problémů, v Baku ale výprava strávila tři hodiny. Kazachstánské úřady totiž otálely s povolením přeletu nad jejich územím. "Zaplať pánbůh, že jsme tady," citoval server iSport.cz prezidenta středočeského klubu Josefa Dufka po příletu. Na hotel v Šymkentu tým dorazil až kolem čtrnácté hodiny tamního času, tedy v deset dopoledne SELČ.

Mladoboleslavští byli na případné komplikace připraveni. V živé paměti měli, jaké problémy s dopravou potkaly před týdnem Jablonec. Původní ranní let při jeho cestě do Arménie byl kvůli několikahodinovému zpoždění stroje zrušen, náhradní dopravce nedostal povolení k přeletu přes východní Evropu a Severočeši odcestovali až večer se zpožděním 12 hodin vládním speciálem.

"Hráče jsem upozorňoval na to, že se to může stát, aby nebrblali. Může se posunout let, to k tomu patří, není třeba z toho dělat nějakou vědu," řekl před odletem mladoboleslavský trenér Jozef Weber.

Zápas v Šymkentu, kde je o čtyři hodiny více, se hraje ve čtvrtek od 16:00 SELČ. Mladá Boleslav v úvodním domácím duelu před týdnem remizovala 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články