Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Hráli fakt kvalitně, ale my jsme je přetlačili, radoval se Pešek v Gentu

V to, že Liberec skončí ve skupině Evropské ligy s devíti body, věří záložník Jakub Pešek. Ten už mohl jen litovat, že jeho týmu nestačila ani výhra 2:1 v Gentu k uchování aspoň teoretické postupové naděje až do posledního utkání ve skupině Evropské ligy doma s Crvenou zvezdou. Už protože věří, že Slovan za týden svou evropskou anabázi zakončí vítězně.

Slovan potřeboval k udržení naděje na postup porážku Crvené zvezdy s Hoffenheimem, zápas v Bělehradě ale skončil bez branek. "Bohužel. Šli jsme do zápasu s tím, že pro to uděláme maximum. I teď doma se budeme chtít rozloučit s Evropou výhrou. Byla to krásná jízda, prošli jsme přes všechny soupeře v předkolech. Máme na co vzpomínat, v dobrém. Byla to dlouhá hezká cesta, ale ještě není u konce. Budeme se chtít rozloučit vítězstvím," řekl Pešek v nahrávce pro média.

Jeho tým navázal na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Gentem a porazil ho i v odvetě. "Jsou to krásné pocity, protože jsme stáli před velkým týmem, který hrál fakt kvalitně. My jsme je zaslouženě týmovým výkonem přetlačili," uvedl Pešek.

K výhře pomohl tím, že připravil oba góly. V 32. minutě nejprve nahrál na vedoucí branku Kamsu Marovi. "Byla to klasická brejková situace, co nacvičujeme. Myslím, že Bery (Beran) sebral balon, s Kamilem (Marou) si narazili a poslali mi to dopředu. Já už pak hledal nejlepší řešení. Prvotní myšlenka byla skrytá střela na zadní tyč, ale soupeř se mě snažil dostat na levou nohu. Nakonec jsem připravil střelu Kamilovi, který asi i s pomocí teče vstřelil branku. Takže jsem rád i za tu asistenci," uvedl Pešek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Gent – Liberec

Před druhým gólem v 55. minutě zase zahrával standardku a Taras Kačaraba dotlačil míč za čáru. "Docela mi to sedlo a před brankou byl závar. Taras to tam dokopl. Byl to takový uklidňující gól. Škoda, že jsme pak dostali branku na 2:1, protože jsme byli pod větším tlakem. Byly tam ještě nějaké náznaky, ze kterých jsme mohli zvýšit vedení, ale to se nepovedlo. Ten konec byl takový hektický a nervózní. Ale šli jsme za vítězstvím víc," mínil Pešek.

Zápas českého mužského týmu poprvé v historii v soutěžích UEFA řídila trojice žen v čele s hlavní rozhodčí Katerynou Monzulovou. "Já je musím na jednu stranu strašně pochválit, protože to zvládly až na ten konec, který byl hektický. Ale to takovéhle zápasy mívají. První poločas snad nebyla ani žlutá karta. Hlavní měla i respekt a řídila utkání podle sebe. Zvládla to skvěle," ocenil Pešek.

Na Gentu podle něj bylo vidět, že není v pohodě. Klub následně po zápase kvůli špatným výsledkům odvolal trenéra Wima De Deckera. "Přišlo mi, že byli nervózní. Je to pro ně nepříjemné, nedaří se jim v lize a v poháru taky čekali víc bodů. Když se Slovanem neudělali ani bod, tak je to také frustrující. Počítali, že v této skupině budou asi úplně jinde. Ale my jsme jim to znepříjemnili a myslím, že zaslouženě vzali jejich body," dodal Pešek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články