Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hráči Sevilly doufají, že klub udrží trenéra Emeryho

Varšava - Fotbalisté Sevilly si po triumfu v Evropské lize přejí, aby v klubu zůstal trenér Unai Emery. Baskický kouč je považován za hlavního strůjce úspěchů andaluského klubu, se kterým dokázal obhájit druhou nejprestižnější evropskou klubovou trofej. O Emeryho služby údajně usiluje AC Milán, anglický West Ham a zejména Real Madrid.

Unai Emery
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

"Chtěli jsme tuhle trofej. Doufám, že Emery zůstane, ale já o tom nerozhoduju," řekl krajní bek či záložník Aleix Vidal. "Myslím, že je pro nás klíčový, je naším lídrem a skvělým koučem. Rádi bychom, aby byl s námi i v příští sezoně, ale bude to těžké, protože to je jeden z nejlepších trenérů na světě," konstatoval obránce Daniel Carrico.

Se svými spoluhráči doufá, že Emeryho přesvědčí k setrvání i možnost hrát v příštím ročníku Ligu mistrů, kam Sevilla jako vítěz EL postoupila. "Nikdo nemůže chtít víc než hrát Ligu mistrů. Budeme nastupovat v té nejlepší soutěži a to by nám mohlo pomoci Emeryho udržet," uvažoval Portugalec Carrico.

Sám Emery je prý v Seville spokojený. Svojí budoucností se momentálně zabývat nechce. "Jsem tady šťastný, ale teď není čas bavit se o budoucnosti. Před dlouhou dobou jsem se naučil, že musíte žít přítomností a nemyslet na to, co bude. Chceme si teď užít náš velký úspěch," prohlásil třiačtyřicetiletý kouč.

Sevilla jako první v historii ovládla Evropskou ligu nebo jejího předchůdce Pohár UEFA čtyřikrát. "Tuhle soutěž milujeme a vítězství jsme si zasloužili. Předvedli jsme, že chceme růst a zlepšovat se. V tom bude klub pokračovat v Lize mistrů. Je velmi důležité, že jsme se tam dostali," řekl Emery.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Evropské ligy Dněpropetrovsk - Sevilla
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články