Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Horváth: Mrzí nás to, chtěli jsme zažít atmosféru na stadionu Fenerbahce

Plzeň – Kdo by řekl, že plzeňští fotbalisté budou radostí bez sebe, že Fenerbahce Istanbul v utkání proti nim nebudou hnát za vítězstvím fanatičtí turečtí fanoušci, byl by na velkém omylu. Odvetný zápas osmifinále Evropské ligy na hřišti Fenerbahce Istanbul se bude sice hrát kvůli trestu pro turecký klub za výtržnosti fanoušků před prázdným hledištěm, ale Viktoriáni to za velkou výhodu nepovažují. Naopak je mrzí, že si nevychutnají vyhlášenou bouřlivou atmosféru.

David Liberský a Pavel Horváth se radují z postupu
zdroj: ČT sport

"Docela mě to mrzí, ta atmosféra je u nich pověstná. Kvůli tomu fotbal hrajeme, aby na stadion chodili lidi. Že chodí v Turecku plné stadiony a jsou v uvozovkách blázni, to je dobře. Určitě to byl jeden z aspektů, na který jsme se těšili," uvedl Daniel Kolář.

Stejný názor mají i ostatní plzeňští hráči. "Všechny nás to mrzí, včera večer jsme si psali, že je to velká škoda. Když už jsme dostali Fenerbahce, každý z nás se těšil, že zažije atmosféru, jakou jsme zažili na Besiktasi. Tu příležitost jsme tímhle ztratili, ale jsou to regule UEFA a proti tomu je těžké něco dělat," uvedl kapitán Pavel Horváth.

Podle útočníka Marka Bakoše bude těžší se před prázdným stadionem vybičovat k nejlepšímu výkonu. "Atmosférou se to bude podobat přípravným zápasům. Těšili jsme se, že zažijeme tu pravou atmosféru, že si vynahradíme to, co jsme nezažili v Neapoli. Bohužel z toho sešlo," posteskl si Bakoš.

Západočechy mrzí rozhodnutí UEFA i proto, že se do Istanbulu chystalo velké množství plzeňských fanoušků. "Vždy když vyjedou na venkovní zápas, tak tu podporu cítíme a hrozně si jí vážíme. Z jejich pohledu je to škoda," prohlásil Kolář. Že se bude hrát odveta bez diváků, nepovažuje za výhodu. "Nesouhlasím úplně s tím, že by to byla výhoda. Pekelná atmosféra by tam sice byla, ale už jsme nějaké zápasy v Evropě odehráli. Vždy je lepší hrát před plným stadionem než před prázdným," uvedl reprezentační záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce bude hostit Plzeň před prázdným hledištěm

"Neřekl bych, že to bude výhoda. Výhoda to bude pro toho, kdo se líp vyrovná s komorní atmosférou. My také nejsme zvyklí hrát před prázdným stadionem," podotkl Bakoš. Horváth věří, že by Viktoria mohla využít toho, že Fenerbahce není zvyklé hrát před prázdným stadionem. "Nebude to pro ně určitě příjemné. Jsou zvyklí hrát třeba před 50 tisíci diváků. Doufám, že toho využijeme," dodal Horváth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články