Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hořké slávistické narozeniny. Sešívané srazil lepší Villarreal

Měli šance, mohli pomýšlet i na vyrovnání. Jenže slávistům to k bodovému zisku nestačilo, když prohráli s Villarrealem 0:2. Kdyby přitom favorizovaná Žlutá ponorka proměnila veškeré své tutovky, mohla vyhrát ještě vyšším rozdílem. Nakonec ale první gól zápasu vstřelil kanonýr Carlos Bacca a minutu před koncem si srazil míč do sítě Simon Deli. Slavia tak spadla až na třetí příčku ve skupině, když Astana zvítězila v Tel Avivu nad Maccabi 1:0. 

Slavící Carlos Bacca se spoluhráči z Villarrealu
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Villarrealu nakonec k vítězství stačilo poměrně málo. Většinu první půle celkem pohodlně držel míč a do jasných šancí se dostával sporadicky. Jenže pokaždé, když svěřenci Javiera Calleji přepli na plné obrátky, byla z toho nebezpečná situace.

A v té nejlepší příležitosti se kanonýr formátu Carlose Baccy nemýlil. Po nádherné rychlé kombinaci středem hřiště se míč v 15. minutě dostal na pravý kraj vápna k Mariu Gasparovi, který zkoušel stříleným centrem překvapit Laštůvku, ten jen nejistě vyrazil před sebe a Bacca krásně zakončil.

Slavia sice v poslední půlhodině zápasu předvedla sympatický comeback, který uvedl domácí tribuny do varu, ale v té době už mělo o výsledku být daleko jasněji. Jenže Villarreal poctivě zdil jednu tutovku za druhou. Bacca, tolik pohotový při vstřelené brance, měl v 23. minutě proměnit stoprocentní šanci, ale nedokázal míč dopravit do prázdné brány.

A po změně stran v 56. minutě předvedl Pablo Fornals kousek, který možná obletí sociální sítě. Po prudkém přízemním centru z pravé strany se míč dostal ke zcela nehlídanému mladému španělském záložníkovi, ten měl ještě čas si ho zpracovat, jenže nakonec zaškobrtnul, volil střelu z první a ta nepochopitelným způsobem zamířila vedle levé tyče.

Slávisté poté mohli zcela legitimně pomýšlet na vyrovnání. Jenže také zahazovali výborné šance. Souček po rohu na vzdálenější tyči trefil ve výborné pozici nejdříve jenom před sebou stojícího Necida a po několika minutách jeho tvrdou ránu vychytal výborný brankář Barbosa. A v největší šanci Slavie zase selhal Milan Škoda, kterému prostrčil míč z pravé strany Van Buren, ale slávistický kapitán nebyl dostatečně pohotový a nedopravil míč do prázdné brány.

Villarreal tak minutu a půl před koncem potrestal marnivé sešívané. Po pěkné kombinaci na levé straně nestihl zachytit Čeryševův náběh Jakub Jugas, ruský křídelník pak chtěl přenechat přibíhajícímu Sansonemu, ještě předtím si ale míč srazil do brány Simon Deli. Bylo jasno.

Byl to přitom zápas dvou poločasů. V tom prvním chtěla Slavia v relativně plné sestavě bez Ngadea, Hušbauera a Škody trpělivě čelit neustálé kombinaci Villarrealu, když se bránila v rigidním bloku a příliš nenapadala rozehrávku hostí. Přitom před inkasovanou brankou solidně ohrozila Barbosovu bránu, Sýkora ale pálil slabě a Deli zase hlavičkoval nad. Gól sešívaným rozmetal plány, jenže Šilhavého tým hrál neustále stejným způsobem, a tak si Villarreal opanoval relativně ospalý zbytek prvního poločasu.

Slavia tedy do druhého poločasu přišla s jiným pojetím. Ngadeu nahradil Součka a sešívaní byli aktivnější v presinku, přičemž nejvíce hrozili z levé strany, kde výborný výkon podal neúnavný Stoch. Zhruba půl hodiny před koncem opadl veškerý přílišný respekt a sešívaní byli při standardkách a balonech za obranu velice nebezpeční. Opět se ale projevila typická bolest Slavie v letošní sezoně, Šilhavého tým položila nedostatečná efektivita a nízké střelecké sebevědomí útočníků.

Slavii tak porážka 0:2 odsunula z první pozice na průběžné třetí místo, když Astana trochu překvapivě zvítězila na půdě Maccabi Tel Aviv 1:0. Sešívaní tak sice mají postup ve svých rukou, pokud se ale nechtějí spoléhat na zaváhání Villarrealu či Astany, musejí vyhrát zbývající dva zápasy. Ten první klíčový duel Šilhavého tým čeká na půdě Maccabi Tel Aviv 23. listopadu a na závěr podzimu sešívaní sehrají doma duel s Astanou.

Slavia Praha - Villarreal CF 0:2 (0:1)

Branky: 15. Bacca, 89. vlastní Deli. Rozhodčí: Madden - McGeachie, Mulvanny (všichni Skot.). ŽK: Bořil - Bakambu. Diváci: 18 403.

Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Hromada (46. Ngadeu), Souček - Sýkora (80. Škoda), Danny (63. Van Buren), Stoch - Necid. Trenér: Šilhavý.
Villarreal: Barbosa - Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Marín - R. Soriano (82. Sansone), Hernández, Trigueros - Fornals (67. Čeryšev) - Bakambu, Bacca (72. Chuca). Trenér: Calleja.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Prohráli jsme s vynikajícím týmem španělské ligy, což dokazoval v druhém i v prvním poločase. My jsme jim to v prvním poločase trochu usnadnili, byli jsme až moc nervózní. Byli jsme roztažení, nepodrželi jsme balon. Nakonec soupeř nám vstřelil gól a měl i další šance. Zaplaťpánbůh jsme to do poločasu přečkali. Myslím, že druhý poločas jsme odehráli o moc líp než první. Byli jsme nebezpeční, měli jsme šance, byť soupeř z brejků hodně hrozil. Myslím, že za druhý poločas jsme si aspoň jeden gól dát zasloužili. Mohli jsme je výsledkově potrápit víc. Souček měl dvě tři gólovky, je škoda, že výkon nekorunoval gólem. Při těch šancích několik jizev na srdci možná přibylo. Věřil jsem, že nám to tam spadne. I v té skupině by to bylo veselejší. Druhý výsledek nám nenahrál, ale pořád to máme ve své moci. Pokud bychom vyhráli oba dva zápasy, postoupili bychom."

Tomáš Souček (záložník Slavie): "Fanoušci nás hnali, myslím, že jsme je zatlačili. Měli jsme plno šancí, je jen škoda, že jsme to neproměnili. Dneska jsme minimálně na bod měli. Tři šance jsem měl určitě já, měl to být gól. Takže ty neproměněné šance beru i na sebe. To mě mrzí. Největší šance byla asi ta hlavička. Spletly se mi myšlenky, chtěl jsem to dát na zadní, pak na přední. A dám to takhle, jak jsem to dal. To měl být jasný gól."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články