Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Hložek zpět v akci. Bude to zatím největší zápas kariéry, řekl o Trabzonsporu. Na divoké fandy se těší

Místo pilování pravé lajny a prohánění obránců Trabzonsporu sledoval úvodní utkání v televizi s čajem a horečkou. Na odvetu 3. předkola Evropské ligy v Turecku už je ale Adam Hložek připraven a pořádně natěšený. Sedmnáctiletý talent považuje střetnutí za doposud největší v kariéře a už se těší na bouřlivou atmosféru.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sice mu bylo nedávno teprve sedmnáct, přesto patří ke klíčovým postavám Sparty a jeho absence byla v úvodním utkání, které skončilo před prázdnými ochozy na Letné 2:2, znát.

"Samozřejmě to pro mě bylo před týdnem těžké. Už jsme měli po předzápasovém tréninku, a když už jsme byli na hotelu, začal jsem na sobě cítit, že něco není v pohodě. Když jsem se ráno probudil, měl jsem horečku. Nebylo to jednoduché, ale sledoval jsem to samozřejmě v televizi a klukům držel palce," řekl Hložek před odletem do Turecka.

Je nám líto, video expirovalo.
Hložek: Kondice může být znát, ale jsem připraven

Nedělní ligový duel, který Sparta prohrála v Mladé Boleslavi 3:4, ještě vynechal, ale na odvetu s Trabzonsporem už je připraven. "Říkám si, že to je asi pech, že nemoc přišla zrovna před prvním zápasem, ale už jsem úplně zdravý a ready do odvety. Samozřejmě jelikož jsem byl pár dní mimo, tak nějaká kondice určitě bude chybět. Ale teď už jsem odtrénoval dva tréninky, takže myslím, že už jsem v pohodě," uvedl Hložek. 

Co bylo v úvodním duelu ze strany Sparty dobře a co špatně? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Zápas evropských pohárů dosud nehrál. "Bude to asi můj největší zápas zatím. Zažil jsem už derby, to byla pecka. Ale když si představím ještě dvakrát tolik lidí v hledišti, tak si to skoro ani představit nedokážu," řekl Hložek s úsměvem pro klubovou televizi.

Na atmosféru před zaplněným stadionem pro 40 tisíc diváků se těší. "Speciálně jsme se na atmosféru nepřipravovali, to se asi každý musí v hlavě připravit sám. Možná budeme nervózní na rozcvičce, ale od hvizdu to z nás spadne a podáme dobrý výkon. Osobně se moc těším, bude vyprodáno, strašně moc lidí a skvělá atmosféra. Nic nám nebrání, abychom podali co nejlepší výkon a zvítězili. Musíme k tomu přistoupit tak, že je to možná nejdůležitější zápas sezony," prohlásil Hložek.

Sparta v prvním utkání doma do 83. minuty vedla 2:0, ale pak dvakrát inkasovala po chybách v defenzivě. "První zápas nám ukázal, že se s nimi dá v pohodě hrát. I oni měli vzadu okénka. Když na ně vlezeme a budeme je honit po celém hřišti, tak příležitosti přijdou. Můžeme hrozit z brejků a něco využít. Musíme dát co nejvíc gólů," konstatoval Hložek.

Na pravém kraji zálohy by ho měly čekat souboje s levým obráncem Trabzonsporu a české reprezentace Filipem Novákem. "Filipa moc neznám. Ale jelikož je tam jako jediný Čech, tak se na to určitě těším," dodal Hložek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Trabzonspor
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články