Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Glasgow Rangers vypadli už v 1. předkole EL, nestačili na čtvrtý tým lucemburské ligy

Praha – Už v 1. předkole Evropské ligy vypadli fotbalisté Glasgow Rangers, slavný skotský klub skončil na kopačkách lucemburského Niederkornu. Po domácím vítězství 1:0 prohráli v odvetě 0:2. Pro Niederkorn, který v minulé sezoně lucemburské ligy skončil až čtvrtý, to byla první výhra ze 14 utkání na evropské pohárové scéně. 

Lavička Niederkornu slaví nečekaný triumf
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Ben Majerus

Čtyřiapadesátinásobný skotský šampion jen podtrhl svůj velký úpadek, který začal krachem klubu v roce 2012. Po návratu do nejvyšší soutěže a třetím místu v uplynulém ročníku se zdálo, že se Rangers opět dostávají na vrchol, ale vypadnutí s lucemburským outsiderem znamená nejhorší výsledek v evropských pohárech v historii klubu.

Vyřazení mohli v závěru duelu odvrátit Josh Windass a Kenny Miller, oba ale trefili jen konstrukci branky. Předtím se to za stavu 0:0 povedlo i Niku Kranjčarovi. Následně byl na druhé straně v zakončení přesný Emmanuel Francoise a o postupu rozhodl z přímého kopu Sebastian Thill. Niederkorn dal v jediném utkání více branek než v předchozích třinácti pohárových duelech dohromady.

Odvetné zápasy 1. předkola fotbalové Evropské ligy:

Balzan (Malta) - Videoton Székesfehérvár 3:3 (1:2), první zápas 0:2, postoupil Videoton, Niederkorn (Luc.) - Glasgow Rangers 2:0 (0:0), první zápas 0:1, postoupil Niederkorn. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články