Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Galatasaray si pojede svou. Sparta musí ukázat, že je na Letné kvalitnější, ví Priske

Změní něco Galatasaray Istanbul do odvety se Spartou? Trenér Brian Priske si myslí, že nikoli, a věří, že Pražané s pomocí vyprodané Letné ukážou, že doma jsou ještě kvalitnější. Stoper Filip Panák dodává, že hosté mají výsadu velkých hráčů, kteří na rozdíl od většiny ostatních dokážou vymyslet něco nečekaného. Přímý přenos odvety Sparta – Galatasaray sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 20:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta bude v odvetě proti Galatasarayi postrádat tři hráče

"Uvidíme podobné věci jako v prvním zápase. Je to silný tým s individuální kvalitou v klíčových momentech. Myslím, že jsme se jim v mnoha věcech vyrovnali, zejména takticky a fyzicky. V rozhodujících chvílích utkání nás potrestali individuální kvalitou," uvedl Priske.

Úvodní duel v Istanbulu minulý čtvrtek přinesl atraktivní podívanou. Galatasaray dvakrát vedl, ale Sparta se pokaždé dotáhla. Druhý gól dala v přesilovce po vyloučení stopera Victora Nelssona.

Jenže poté uviděl červenou kartu i Matěj Ryneš a domácí v první minutě nastavení zásluhou Maura Icardiho rozhodli o výhře 3:2. Chvíli předtím střídající Tomáš Wiesner neproměnil samostatný únik na gólmana Fernanda Musleru.

"Jdou do odvety s jednogólovým náskokem, ale myslím si, že k tomu přistoupí jako obvykle. Zůstanou věrní své filozofii a věcem, které jim vycházejí. Je na nás, abychom jim ukázali, že doma jsme kvalitnější," prohlásil šestačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Galatasaray – Sparta

Pražané doma v této sezoně nenašli přemožitele až do penaltového rozstřelu, v němž podlehli Kodani v kvalifikaci Ligy mistrů, a na Letné vyhráli 14 z 16 utkání. "Vždycky je malá výhoda hrát doma, kde si vedeme dlouhodobě dobře. Fanoušci jsou schopní ještě pozvednout náš tým a kvalitu. Rozhodně od nich očekávám hodně. Vážíme si jejich dlouhodobé podpory. V neděli ukázali od první minuty, čeho jsou schopní, to samé budeme potřebovat i zítra," řekl Priske a připomněl výhru proti Liberci.

"V evropských zápasech jsou ještě hlasitější než v české lize, třeba utkání s Dinamem Záhřeb (v odvetě 4. předkola EL) bylo naprosto úžasné. Snad nejen my hráči a realizační tým, ale i fanoušci dostanou soupeře pod tlak," podotkl někdejší hráč Brugg, Portsmouthu nebo dánské reprezentaci.

Kvůli kartám bude postrádat tři hráče základní sestavy – kapitána Ladislava Krejčího, záložníka Matěje Ryneše a křídelníka Veljka Birmančeviče. "Upřednostňovali bychom kompletní kádr, ale kvůli suspendacím musíme udělat tři změny. Proto máme široký kádr a spoustu kvalitních hráčů. Budou hrát tři noví hráči a vezmou na sebe roli, na kterou jsou zvyklí," prohlásil bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Co čekat od odvety? POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast:

"Mají nesmírnou kvalitu do přechodové a útočné fáze. Kluci to zvládli velmi dobře. I tak mají něco speciálního, takovou výsadu velkých hráčů, že dokážou vymyslet něco, co většina ostatních ne. Jejich největší hrozbou bude přechodová fáze a celkově útok," uvedl osmadvacetiletý Panák.

Úvodní vzájemný souboj strávil minulý čtvrtek na lavičce, v odvetě by ale neměl v základní sestavě chybět. "Na zápas se těšíme hodně. Pro nás je to taková odměna za naši práci za poslední rok a půl. Bude to hezký zápas, který snad zvládneme," podotkl někdejší hráč Karviné.

Případným penaltovým rozstřelem se prý sparťané nezabývají. "Je to vždycky loterie. Pak to bude o tom, kdo si věří, kdyby na penalty došlo," poznamenal dvojnásobný reprezentant do 21 let.

Sparta bude v souboji úřadujících mistrů svých zemí spoléhat na domácí prostředí na vyprodané Letné, které si Panák pochvaluje. "Je to trochu o sebevědomí, když se něco nepovede, lidi vás podrží. Víte, že na to nejste sami ve chvíli, kdy se nedaří, ale že za vámi stojí spousta lidí. Vždycky se hraje lépe doma. Za poslední dobu, když je na Letné pořád vyprodáno, je to o to lepší."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články