Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Frydrych: Maccabi už šanci nemá, bude to hlavně o nás

Michal Frydrych si zvyká na novou situaci. V závěru minulé i na začátku této sezony patřil mezi stabilní členy základní sestavy Slavie, po příchodu ukrajinského beka Eduarda Sobola se ale jeho pozice změnila. Do zahajovací jedenáctky se většinou dostává v zápasech, v nichž někdo z obranné čtveřice vypadne. Při trestu Jana Bořila by měl nastoupit i ve čtvrtečním předposledním utkání skupiny Evropské ligy v Netanje proti Maccabi Tel Aviv, kde půjde červenobílým o hodně. Utkání můžete sledovat ve čtvrtek od 21:05 v textovém on-line přenosu na webu csport.cz.

Michal Frydrych
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Při nedávných prohrách s Villarrealem a v Plzni zůstal na lavičce a do sestavy se vrátil ve víkendovém ligovém utkání s Duklou, které Slavia vyhrála vysoko 5:0 a ideálně se naladila na zápas v Izraeli. "Je příjemné vyhrát takovým vysokým výsledkem. Ale tohle je Evropská liga, úplně odlišná soutěž, takže ten zápas bude úplně o něčem jiném," prohlásil Frydrych.

Zatímco Slavia bojuje o postup a potřebuje bodovat, Maccabi je ve skupině poslední a už ztratilo naději na jarní vyřazovací fázi. "Uvidíme, jak k tomu přistoupí. Oni už šanci nemají, takže myslím, že to bude hlavně o nás. Když podáme dobrý výkon, tak snad zvítězíme," řekl sedmadvacetiletý Frydrych k zápasu, který se kvůli rekonstrukci stadionu v Tel Avivu odehraje v Netanje.

Poslechněte si nové vydání Fotbal fokus podcastu:

V prvním vzájemném utkání na začátku skupiny vyhrála Slavia v Edenu 1:0 a je to dosud její jediné vítězství. "Z prvního zápasu máme jen ty nejlepší poznatky. Trenér nám něco ukázal na videu, co by na ně mohlo platit. Jsou takoví živější, hodně silní na míči a mají dobré individuality. Uvidíme, v jakém nastoupí složení, trenér říkal, že se tam teď točí hráči. Může to být hodně o prvním gólu," přemítal Frydrych.

Trenér Maccabi Jordi Cruyff:

"Budeme hrát o prestiž, o čest a o to, abychom dali góly. Měli jsme vyhrát proti Astaně, ale bohužel jsme nedokázali proměnit šance. I když už jsme vyřazeni, hrajeme také o sebevědomí, které nám může pomoci do budoucna. Nastoupíme v nejsilnějším složení."

Sil prý mají slávisté s blížícím se koncem podzimu stále dost. "Na tu Evropskou ligu se každý moc těší, ty zápasy jsou taková třešnička. Neřekl bych, že toho máme dost, kádr je široký. Doufám, že potvrdíme to, jak jsme do skupiny s Maccabi vstoupili, a vyhrajeme," dodal Frydrych.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia odletěla do Izraele i s Delim, chybí zranění Sýkora s Rotaněm
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články