Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Freiburg rozjel festival blackoutů. Příště to nedohoníme, varoval Rabušic

Praha - Jako promarněné vítězství po neuvěřitelných hrubkách či dokonce "festival blackoutů" hodnotí německá média vstup fotbalistů Freiburgu do bojů v Evropské lize proti Liberci. Německý tým vedl po první půli 2:0, ve druhém poločase ale po dvou chybách umožnil Slovanu vyrovnat na konečných 2:2. Domácí tak marně doufali, že si vylepší dojem z nepříliš povedeného startu do Bundesligy, v níž mají po pěti kolech jen dva body.

Utkání Freiburg - Liberec
zdroj: ČTK/AP

"Po jasném vedení musel být Freiburg rád za remízu poté, co tým trenéra Streicha branky soupeři sám daroval," shrnul Die Welt. Podobně to viděl i Der Spiegel. "Freiburg promarnil vítězství po neuvěřitelných hrubkách. Po neprávem nařízené penaltě a chybě gólmana se klub viděl už jako vítěz. Pak ale postihl hned tři hráče Freiburgu blackout a zápas se nečekaně otočil," připomněl zaváhání brankáře Baumanna a útočníka Mehmediho ve druhém poločase, po nichž Liberec srovnal, a následné vyloučení střídajícího Guédého, který dvakrát zahrál rukou.

Anglický výraz pro totální výpadek nejlépe charakterizuje výkon hráčů Freiburgu podle Hamburger Abendblattu, jenž psal o "dvou kapitálních blackoutech, po nichž bylo hotovo". Nejméně servítků si pak bral Bild, který pohárové představení pátého týmu minulé bundesligové sezony shrnul přirovnáním: "Hloupý, hloupější, Freiburg!"

Do základní sestavy Freiburgu se poprvé v sezoně prodral Pavel Krmaš, ale po zápase to pro něj byla jen malá útěcha. Nechápal, jak jeho tým mohl přijít o dvoubrankový náskok. "Takové věci by se nám stávat neměly. Když doma vedete 2:0 a nedotáhnete to k vítězství, je to problém. Proto jsem osobně zklamaný," řekl Krmaš.

"Ale nebylo to tak, že bychom Liberec podceňovali. Dobře jsme věděli o jejich síle a jak dokážou otáčet zápasy. Není náhoda, že v Evropské lize přešli přes Curych a Udine. Každopádně to byl bláznivý zápas," líčil stoper, který byl na hřišti jediným z tria českých hráčů v domácím táboře. Záložníky Vladimíra Daridu a Václava Pilaře nepustily do hry zdravotní komplikace. "Góly padaly po chybách, ale lidem se to muselo líbit," líčil brankář libereckých fotbalistů Přemysl Kovář.

O vyrovnávací branku se postaral útočník Michael Rabušic, ale po remíze spokojeností nezářil. Zůstávala v něm pachuť z toho, že Severočeši v letošní sezoně už poněkolikáté promrhali první poločas a pak s vypětím všech sil po změně stran zachraňovali bod. "Donekonečna to takhle stahovat nemůžeme. Opakuje se to často, že první půli zaspíme a pak to horko těžko doháníme. Až narazíme na ještě kvalitnější soupeře, neotočíme to," řekl Rabušic.

Proč má Liberec v zápasech takové výkyvy, gólman Kovář netuší. "Sami jsme si to udělali hodně těžké. V poločase jsme si pak v kabině řekli, že nemáme co ztratit a nakonec domácí dokázali přehrát. Ale fakt nevím, proč takhle nedokážeme hrát od začátku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články